מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לילה טוב?אילנה14/11/2007
שלום וברכה,
אני אמא מאושרת לילד בן שנתיים בידיוק.
רציתי להתייעץ לגבי השינה שלו בלילה....
בגיל 8 חודשים עד גיל שנה וחצי הוא היה ישן לילה שלם.
מגיל שנה וחצי ועד היום הוא מתעורר בין פעמיים ל 3 בלילה ונרדם ,מייד חזרה רק אחרי שאני נותנת לו בקבוק.
הוא ילד בריא, אנרגטי, אוכל טוב ומתפתח כמו שצריך.
אני דואגת לשמור לו בחדר על תנאים טובים, טמפ' טובה...
נסיתי להחליף את בקבוק החלב במים או מוצץ וזה לא עזור, הוא ממש דורש בקבוק.
אני לא מבינה למה הוא ממשיך להתעורר בלילות...
ועוד דבר: הוא לא נותן לאף אחד אחר: לקלח, להחליף חיתול, להאכיל, להשכיב לישון אלא רק אני.
מיותר לציין שכבר אין לי כוחות פיזיים....
האם יש לזה הסבר?
הוא עדיין לא הולך לגן, ההורים שלי שומרים עליו. שנה הבאה אני רושמת אותו לגן.
אודה לך אם תוכלי לשפוך קצת אור על הדברים...אני קצת מיואשת.
בעלי כבר רוצה עוד ילד ולי ממש אין כוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים
שרון באומל16/11/2007שלום אילנה
בגיל שנתיים מגלים ילדים שתי תגליות שהן בד בבד מרגשות ומפחידות. הם מגלים את העצמאות והנפרדות. דהיינו, אם עד עתה ילדך חש שהסובבים אותו הם מעין שלוחה שלו, בגיל שנתיים הוא מתחיל להבין שהסובבים אותו הן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהם, וכך גם הוא. עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים מגלים ילדים את כוחם היחסי בעולם, כך שהם קטנים, שעדיין לא יכולים לעשות הכל כמו הגדולים. עם 2 תגליות אלו, מנסים הילדים לבדוק את כוחם ושליטתם בעולם. זו התפתחות טבעית ובריאה.
אני חושבת שילדך מבטא בדיוק את שתי ההתפתחויות הללו. הוא רוצה לבדוק עד כמה אתם ממלאים את רצונותיו ועד כמה הוא שולט בעולם. לפיכך, זה בדיוק הזמן להתחיל להציב גבולות. לגבי הבקבוק בלילה, אני מציעה לומר לו בשעת רוגע ומנוחה: "מהיום לא שותים בקבוק בלילה, כי אתה כבר גדול ולא צריך לאכול באמצע הלילה, כמו שילדים קטנים לפעמים צריכים". לאחר מכן אני מציעה להיות עקביים לגבי גבול זה, ולצפות שהוא יבדוק אותו. (אני יודעת שקל להגיד...אבל אחרי שניים שלושה לילות הוא כבר יבין שאתם רציניים). בנוסף, אפשר לתת אופציה אחרת, כגון: הבטחה לארוחת בוקר/נשיקה כשהוא מתעורר בלילה או כל אופציה אחרת שעולה על רוחך.
כנ"ל לגבי שאר סדרי היום שאת רוצה לשנות.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)