גמילה מטיטולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    קרן
    18/08/2010

שלום רב,
    אני אמא לתאומים בני שנתיים וחצי, נועם ואופיר, בן ובת, בריאים, מפותחים ומקסימים. בתי, אופיר, הביעה מוכנות להיגמל מהטיטול לפני חודשיים לערך, והגמילה הייתה קלה יחסית, עד כדי כך שלא הבנתי מה עושים כזה ביג דיל מגמילה.. היום אני מבינה מהו הקושי עליו כולם מדברים, משום שלאחרונה היא מפספסת באופן קבוע, ונדמה כאילו היא עושה זאת בכוונה. אני אומרת את זה משום שהיא ישנה ללא טיטול כבר מההתחלה, וכמעט לא מפספסת, למעט מקרים חריגים. אך במשך היום למרות שאני תמיד מזכירה לה ושואלת אם היא צריכה פיפי או קקי, היא עונה בתוקף שלא, ומיד אח"כ עושה את צרכיה על הרצפה/ספה/וכיוב. בהתחלה חשבתי שאני לא צריכה להתייחס ושזה יעבור מעצמו, אך זה לא עובר ואני (מודה ומתוודה) לא שולטת בתגובות שלי ומגיבה בצורה זו או אחרת, לפעמים בכעס או אכזבה. אני מודעת לעובדה שייתכן שזה מה שמונע ממנה לעבור שלב, אך אינני יודעת איך להתמודד עם זה.יש לקחת בחשבון שנועם הבן החל מבקש לעשות את צרכיו באסלה ולא בטיטול, והוא דווקא מאוד מחויב לזה וכמעט לא מפספס, אך עדיין ישן עם טיטול כי הוא עדיין קם בבוקר עם טיטול ספוג בפיפי. אציין שאני בת 33 והם ילדיי היחידים בינתיים. 
    אני מודה ומקווה לעזרה מבורכת.
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

קרן שלום,
    לא הבנתי ככ ממה שכתבת, מהי בדיוק שאלתך. מה שאת מתארת הוא תהליך גמילה שמתקדם בצורה הצפויה, ולעתים יש פספוסים. לכל ילד יש את הקצב שלו, וחשוב לכבד זאת ולא לערוך השוואות בין הילדים.
    מה שכן חשוב להדגיש, הוא הפרשנות השלילית שלך לפספוסים של בתך - לא הייתי מפרשת את זה כפעולה שמכוונת נגדך, "דווקא" כדברייך, אלא מבינה שזהו חלק טבעי מהתהליך. ההתייחסות לפספוס צריכה להיות עניינית ותו לא, אחרת הפספוס יהיה יותר ממה שהינו, ובאמת עלול להיות מופנה כלפייך. זה ממש לא המצב כעת, וחשוב להשאיר זאת כך.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו