ריב אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריב אחים
    דנה
    18/08/2010

יש לי שלושה בנים (6,9,12.5). הם כל הזמן רבים!!!!! לכל אחד יש דרך משלו: הקטן (6) רב במכות, כשלא נראה לו משהו הוא צורח ומרביץ לאחים שלו. האמצעי (9) רב בבכי. הוא צורך ומתעצבן אם הוא הוא מצליח, מפסיד או לא מקבל מה שהוא רוצה ומתחיל לבכות כמו ילד קטן. הגדול (12.5) רב בעצבים. הוא כל הזמן צורח על האחים שלו, ומאוד מאוד עצבני כלפיהם. מדבר אליהם בטון תוקפני ולא נעים ומתייחס אליהם רק תוך מתן הוראות (לך, תביא, תעשה וכו').
    אני מנסה שלא להתערב אבל הם כל הזמן, כל הזמן רבים ואז כולם צורחים, בוכים ומרביצים.
    במקרים שאני מתערבת- אני לא מצליחה להרגיע את הרוחות, ובמקרים שאני לא מתערבת- בני הגדול מתעצבן ואומר לי שאני כל הזמן מוותרת להם ושהם צריכים לקבל עונשים (מדובר על ריבים רגילים לחלוטין בין אחים, לא משהו חריג-מבחינת תוכן הריב).
    אינני יודעת כיצד לנהוג.
    גם כשהם מאוד משתדלים להתנהג יפה, הם לא מצליחים והכל נגמר בריב ועצבים של כולם.
    ישנם פעמים שאני מתעצבנת עליהם וצורחת על שלושתם ומרגישה אח"כ נורא. כי אני צורחת ברמות (אבל לצערי גם זה לא עוזר).
    לצערי, פעמים רבות אני צועקת על הבן הגדול, כי אני מצפה ממנו שהוא לא יכנס איתם לריבים המטופשים שלהם.
    וככה נוצרים הרבה מצבים שגם אם שני הקטנים רבים, הגדול נכנס לתמונה בכדי להפריד בינהם אבל הוא עושה זאת בעצבים וצרחות, ואז אני צורחת עליו שהעזרה הכי טובה שהוא יכול לעשות זה לא להתערב בינהם. והוא עונה לי שהוא מתערב כי אני לא מתערבת והם צריכים לקבל עונש.

ככה כל הזמן יש בבית אווירת מתח, צרחות ועצבים.
    אני מיואשת ולא יודעת איך לנהוג ומה לעשות.
    תודה מראש על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריב אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבים מתמשכים

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

דנה שלום,
    חבל לשמוע על כך שהבנים שלך מעבירים את הזמן המשותף שלהם בעיקר בריבים ולא מספיק בהנאה מהגילאים הקרובים ביניהם ותחומי העניין המשותפים. ראשית, חשוב שלא רק את תוטרדי מהנושא אלא גם אבי הילדים. עליכם לחשוב יחד מתי הריבים מתרחשים וסביב מה הם, ומה בתגובות שלכם מחריף את עוצמת הריב. אולי הדבר מתרחש כי הילדים יותר מדי ביחד בלי פעילויות אחרות, אולי הם רבים על משאבים שהם חווים כמוגבלים ועוד.
    לאחר מכן, יש להזמין את כל הילדים לשיחה ולומר להם שאתם מתכוונים שהמצב בבית יפסיק. להגדיר מערכת של פרסים על התנהגויות חיוביות וסנקציות על התנהגויות שליליות. עדיף להימנע מלתת לאח הגדול תפקיד של לדאוג לקטנים, לרוב זה גורם לאנטגוניזם, וכפי שראית זה לא שינה את המצב בביתכם.
    עליכם ההורים לבדוק כמה אתם נוכחים בבית ובאיזה אופן, כמה פעילויות משותפות מהנות יש בבית ובאיזו מידה כל ילד מרגיש צורך להיאבק על מקומו.
    במידה והיחסים בבית לא משתפרים, תוכלו לפנות להדרכת הורים ממוקדת בנושא, או לקבוצת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    18/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו