ענישה בגיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ענישה בגיל שנתיים
    יעלי
    18/08/2010

שלום
    יש לנו ילדה בת שנה ועשרה חודשים. כרגע, כשהיא עושה משהו לא בסדר אנחנו רק נוזפים בה בקול תקיף וזה די מספיק (נראה שהיא מעוניינת לרצות אותנו). עם זאת, ברור לי שיגיע הרגע שבו זה לא יספיק ויהיה צורך בענישה של ממש ואני מעוניינת להיות מוכנה לרגע הזה.
    האם מה שנקרא "פסק זמן" זו שיטה שמתאימה לגילה? אין לי ספק שהיא לא יודעת לכמת דקה ככה שנראה לי מוזר להגיד לה להישאר שם דקה או שתיים. מצד שני להגיד לה ללכת לחדר עד שאני אומר לה לצאת זה נראה לי לא פייר...מה דעתכן? האם יש שיטות אחרות שמומלצות לגיל כזה?
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענישה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ענישה

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום יעלי,
    למה ברור לך שיגיע הרגע שבו תצטרכי להעניש? עונשים לא עוזרים בדרך כלל הם רק גומרים להשפלה של הילד. עדיפה על כך שיטה של חיזויקם חיוביים להתנהגויות חיוביות - עונש הו אסוג של חיזוק להתהנגות שלילית כי כל התייחסות להתנהגות שילית מחזקת אותה מכיוון שזהו סוג של תשומת לב. ילדים מעדיפים תשומת לב שלילית על העדר תשומת לב בכלל. לכן כל התייחסות מעבר אמירה תקיפה וברורה להתנהגות שלילית רק מחזקת אותה, כולל עונש.
    שיטת פסק הזמן לא נועדה להיות עונש אלא נועדה אפשר לילד להירגע. אני לא בעדה בכל מקרה, אבל אם כבר משתמשים בה, אז לא כענישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו