מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ענישה בגיל שנתייםיעלי18/08/2010
שלום
יש לנו ילדה בת שנה ועשרה חודשים. כרגע, כשהיא עושה משהו לא בסדר אנחנו רק נוזפים בה בקול תקיף וזה די מספיק (נראה שהיא מעוניינת לרצות אותנו). עם זאת, ברור לי שיגיע הרגע שבו זה לא יספיק ויהיה צורך בענישה של ממש ואני מעוניינת להיות מוכנה לרגע הזה.
האם מה שנקרא "פסק זמן" זו שיטה שמתאימה לגילה? אין לי ספק שהיא לא יודעת לכמת דקה ככה שנראה לי מוזר להגיד לה להישאר שם דקה או שתיים. מצד שני להגיד לה ללכת לחדר עד שאני אומר לה לצאת זה נראה לי לא פייר...מה דעתכן? האם יש שיטות אחרות שמומלצות לגיל כזה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענישה
סמדר ריינר18/08/2010שלום יעלי,
למה ברור לך שיגיע הרגע שבו תצטרכי להעניש? עונשים לא עוזרים בדרך כלל הם רק גומרים להשפלה של הילד. עדיפה על כך שיטה של חיזויקם חיוביים להתנהגויות חיוביות - עונש הו אסוג של חיזוק להתהנגות שלילית כי כל התייחסות להתנהגות שילית מחזקת אותה מכיוון שזהו סוג של תשומת לב. ילדים מעדיפים תשומת לב שלילית על העדר תשומת לב בכלל. לכן כל התייחסות מעבר אמירה תקיפה וברורה להתנהגות שלילית רק מחזקת אותה, כולל עונש.
שיטת פסק הזמן לא נועדה להיות עונש אלא נועדה אפשר לילד להירגע. אני לא בעדה בכל מקרה, אבל אם כבר משתמשים בה, אז לא כענישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)