ביישנות וחוסר בטחון עצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות וחוסר בטחון עצמי
    סיגל
    18/08/2010

בני בן ה-14 ביישן מאוד כאשר נמצאים בחברת אנשים נוטה לא לדבר ובמקום זה להתעסק עם אחיו הקטן בן ה-3 .כשנמצא בבית נוטה להסתגר בחדרו מול המחשב ונמנע מקשר איתנו כשקוראים לו לבוא כי צריכים ממנו משהו הוא מגיב בזעם .
    הוא נמנע מפעילויות חדשות כי לדעתי מרגיש חרדה מהלא נודע .
    גם כשהיה קטן תמיד היה סגור ומופנם אך לא ייחסנו לזה חשיבות כי חשבנו שעם הזמן זה יעבור אך המצב החמיר והיום כשהוא בגיל ההתבגרות הדבר מאוד בולט .
    לפעמים כשהוא נפגש עם חברים אני צופה מהצד ורואה שאינו משתתף בשיחות בעצם "הוא שם אבל לא שם". כשאני מנסה לדבר איתו ולתת לו כיוונים ועצות הוא מגיב בכעס קשה מאוד לתקשר איתו.
    חשוב לציין שהילד מאובחן בבעיית קשב וריכוז ונוטל ריטלין וגם לאחרונה עשינו לו איבחון פסיכודידקטי ושם מצאו גם מספר לקויות למידה.
    אני יודעת שכל זה מתקשר אחד לשני אך בכל זאת רוצה לעזור לו לפחות בקטע של הביישנות וחוסר הביטחון.
    השאלה היא לאיזה תחום של רפואה לפנות כי יש היצע כל כך גדול בנושאים האלה

תודה מראש סיגלית  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות וחוסר בטחון עצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות וחוסר ביטחון עצמי

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום סיגל,
    זה טוב את רוצה לעזור לבנך, זה לא קשור תחום של רפואה אלא של פסיכולוגיה. את צריכה לזכור שמאחר ומדובר בילד גדול, בגיל ההתבגרות, הרצון שלך לא מספיק, הוא גם צריך לרצות. לכן קודם כל כדאי לבדוק איתו אם הבעיה בכלל מפריע לו ואם הוא רוצה ללכת לטיפול כדי לנסות לפתור אותה. אם כן, מה טוב, ואז את צריכה למצוא פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם נוער כדי שיטפל (או תטפל) בבנך. אם הילד לא רוצה, אז מה שאני ממליצה לך הוא עדיין לחפש פסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית כדי לקבל ממנו ממנו הדרכת הורים איך לעזור לילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו