ילד בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4
    yaaeell
    18/08/2010

שלום,
    בני בן הארבע מתחיל מעט להדאיג אותי. הוא ילד נפלא ורגיש, אך מעט קריר כלפי הסובבים אותו ואינו מתחבר בקלות.הדבר שמדאיג אותי מאוד הוא הטוטאליות שלו - אם הוא אוהב משהו, למשל כדורגל, הוא מדבר על כדורגל 24 שעות, אינו מתעניין בשום דבר אחר, מבקש לצפות בכדורגל כל הזמן ועולמו סובב סביב הנושא. כבר חודשיים שזה כך (מאז המונדיאל האחרון) למרות שתמיד אהב כדורגל.לפני חצי שנה זה היה סביב דמויות שנחשבו בעיניו כוחניות - הוא שיחק עם הדמויות ושוב נדמה היה שכל עולמו סביב זה. זה גם בדברים הקטנים - אני לא יכולה לקנות לו עוד זוג סנדלים לשם הגיוון מאחר והוא לא יסכים לנעול את החדשים אז שלא יזרוק את הישנים. אין אצלו "פעם זה ופעם זה" ואי אפשר לעניין אותו בשום דבר לימודי, חווייתי מלבד הנושא התורן . מה אני עושה ?
    דבר שני, מאז שהיה תינוק , הוא מתחבר לדמויות גבריות וממש כמעט ומתעלם מדמויות "נשיות" כמו אחיות שלי, הסבתות שלו , הגננת שלו וכו. האם זה נורמלי? האם זה ישתנה ? הוא לא אוהב לדבר עם הגננות והסייעות והוא נכנס לגן חדש ...
    תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4

ליאת גרוס
    19/08/2010

שלום לך
    קשה לי להתייחס לנושא הטוטאליות והקרירות לסובבים כי איני מכירה מספיק את הילד והמשפחה. יחד עם זאת חשוב לי להגיד שהנושאים כדורגל וגיבורים הם נושאים מאד נורמטיבים להתעניינות בגיל זה. ייתכן שהצורך שלו להתעסק בדמויות גבריות ו/או חזקות נובע מחוויה של חולשה ורצון לייחס לעצמו את הכוחות . דרך המשחק וההתעסקות עם דמויות אלו הוא חווה עצמו חזק וגיבור יותר ומתחזק. רב הבנים בגיל זה חווים זאת (אולי אצלו קצת יותר) וזה עובר עם הזמן.
    שאלות למחשבה: האם הוא אכן חווה חולשה ובאיזה מידה ?
    מה המסר המשפחתי סביב מעמד נשים לעומת גברים ?
    עד כמה קיים קושי בן אישי? האם יש לו חברים בני גילו איתם מסתדר יפה ?
    עד כמה מודע ומתייחס למה שקורה סביבו ולא רק למה שמעסיק אותו?
    נסי לענות על שאלות אלו ונמשיך לחשוב יחד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו