מעבר לגן עירייה - התלבטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן עירייה - התלבטות
    מירי
    19/08/2010

שלום,

אני אמא לבן מקסים (איך לא...??) שיהיה בן 3.6 בספטמבר.
    הוא נמצא באותו גן פרטי מזה שנתיים - כאשר השנה כמעט כל חבריו הבוגרים עוברים לגן עירייה. הקבוצה של הבוגרים תהיי מורכבת מקבוצת הקטנים שעולים שהם בגילאי שנתיים + וקבוצה של ילדים חדשים שמצטרפים לגן שחלקם יהיו סביב הגיל שלו - בכל אופן, במידה והוא נשאר באותו הגן הוא יהיה הבוגר מביניהם. אני מרוצה מהגן, הצוות של הגן, התכנים - ובכלל באופן כללי.
    בשיחות שהיו בתחילת השנה עם הגננת כהכנה למעבר לגן עירייה - הגננת המליצה שאולי עדיף להשאיר את בני עוד שנה בגן הפרטי. - הילד הוא מפותח ברמה השכלית, שפתית, חברתית ויחד עם זאת הוא לא מהילדים שתופסים את הבמה ברגע שמגיעים למקום חדש, לוקח לו זמן לבטוח ולהרגיש בטוח במקום חדש. הוא עדין ורגיש והגננת חשבה שעצם זה שישאר עוד שנה יחזק לו את הבטחון העצמי ודווקא בגלל שיהיה הבוגר - הוא יהיה המוביל, הגדול וכו'.
    בתחושות שלי אני נוטה להסכים עם הגננת- אבל אני כבר לא בטוחה שזה הדבר הנכון עבור בני. אולי הוא צריך לעבור לגן עירייה ולהתמודד, אולי לא כדאי להשאיר אותו 3 שנים רצופות באותו גן, אולי העובדה שהוא הבוגר - תעכב אותו ולא תאתגר אותו? הוא מתחבר עם ילדים די בקלות, חולק יפה משחקים ובשנה הנוכחית הוא התחבר עם ילדים גדולים מגילו (בני 4+).
    שוב, הילד נבון, מפותח וורבלית, אין לו בעיות של קשב וריכוז - הוא עדין ורגיש וכשהוא כועס (ולפעמים זה יכול להיות מדבר שולי) צריך את תשומת הלב הנוספת שכרגע הוא מקבל בגן.
    מה עושים? איך מחליטים מה יהיה נכון לילד?
    תודה רבה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן עירייה - התלבטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי מעבר לגן עירייה

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/08/2010

מירי שלום,
    אני לא חושבת שאף החלטה לכאן או לכאן היא דרמטית, אולם יש מספר היבטים שכדאי לקחת בחשבון. ראשית, מה יהיה גיל הילדים שיהיו בגן הקיים בשנה הבאה, ומה יהיה הפער בין בנך לבינם. שנית, בגיל של בנך החברים מתחילים למלא תפקיד משמעותי, וייתכן שאם ייכנס לגן עם ילדים מוכרים יהיה לו יותר קל. בנוסף, וזה אולי החשוב מכל - לא הבנתי ממה שכתבת שלבנך יש קשיים חברתיים או אחרים בולטים, אלא אפילו להיפך. תיארת אותו כילד ש"לוקח לו זמן לבטוח ולהרגיש בטוח במקום חדש". זו נטייה שהיא לגיטימית, ולא תמיד היא משתנה עם הגיל. לכן השארת הילד בגן עם ילדים קטנים ממנו, לא בהכרח תשנה אותו ותהפוך את המעבר לגן הבא קל יותר. בהקשר הזה שאלה כן חשובה היא האם הוא אמור לעבור למסגרת של גן בה יהיה שנתייים (למשל טרום חובה יחד עם חובה) או שצפוי לו לפחות עוד מעבר אחד בהמשך. אם הגן הבא הוא לשנה בלבד, אזי זה נותן יותר משקל לגן הנוכחי - כמובן בהתחשב בגילאי הילדים שיהיו בו.
    כפי שכתבתי, יש מקום לכל החלטה וכדאי לקחת את ההיבטים שציינתי בנוסף למה שכתבת, גם בחשבון.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו