גניבה של ילד בן 5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גניבה של ילד בן 5
    טליה
    19/08/2010

שלום רב,
    אני צריכה את עזרתך , יל לי ילד בן חמש שלאחרונה הגזים קצת בבקשותיו שנקנה לו מתנות ומשחקים. זה הפך להיות ממש מוגזם , כל שיחה איתו היתה "תקנו לי את זה, ואת זה. מתי נקנה?...". האמת שגם אנחנו קצת הגזמנו בקניית משחקים בכל הזדמנות שבילנו בחוץ. החלטנו לשים לזה סוף ושוחחנו איתו ועם אחיו הקטן (3.5) ואמרנו להם שזה לא צריך להיות ככה ומתנות אנחנו קונים בימי הולדת , חגים וכשיש משהו מיוחד... הוא קיבל את זה והפסיק לבקש. לאחר שבוע בערך הוא היה בקייטנה והביא איזה משחק קטן , ככשאלתי אמר שחבר שאני לא מכירה נתן לו. פעם שניה הוא הביא פלסטיק קטן להכנת ארטיקים ואמר שחילקו להם שם . הפעם השלישית כבר הבנתי שמשהו לא בסדר קורה. ביום האחרון של הקייטנה מצאתי בתיק שלו צעצוע גדול בתיק. כששאלתי אותו הוא ענה שנתנו להם לבחור צעצועים ביום האחרון. ניסיתי לברר איתו האם הוא משקר, אמר שלא. הסברתי שאני לא אכעס אם לקח ללא רשות רק אסביר שזה לא בסדר אבל הוא חייב להגיד לי את האמת ולא לשקר. התעקש ואמר שהוא לא משקר. לאחר בדיקה הבנתי שלא נתנו להם צעצועים. אשמח אם תוכלי להגי לי כיצד להגיב למקרה זה? ברור לי שזה חסך בגלל השינוי שעשינו אבל אני לא רוצה להגזים מידי בתגובה ולהסביר לו נכון.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גניבה של ילד בן 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גניבות בגיל 5

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/08/2010

טליה שלום,
    לרוב אנו מתייחסים לגניבה, כמבטאת ניסיון של הילד להשיג באופן קונקרטי משהו רגשי שהוא מרגיש שחסר לו. ייתכן שהילדים חשים גם מכם, שיש הצדקה להרבות בצבירת חפצים, צעצועים, מתנות ומשחקים. אולי הילד הבין מבלי שרציתם, שבאמת מה שיש לו זה מעט ולא מספיק, ושהסתפקות בקיים אינה ערך שאתם מחשיבים. מומלץ שתחשבו ביניכם מה הביא אתכם לקניות המרובות ומה אתם ניסיתם לתת לילדיכם באמצעותן.
    במקביל להצבת הגבולות ולהסבר לגבי הפסול שבגניבות, כדאי לחשוב מה קרה שגרם לילד לרצות כ"כ בצעצוע, איך התפקוד החברתי והאישי שלו היה בקייטנה ובכלל, באיזו מידה התחבר עם ילדים אחרים או שהרגיש שהצעצועים הם הדרך שלו לזכות בכוח על הסביבה וכדומה. כל אלו הם עניינים שכל הילדים וההורים עסוקים בהם, וכדאי שאתם ההורים תחשבו יחד איך לספק את הצרכים הרגשיים והחברתיים של בנכם בדרכים אחרות.
    לדוגמא, אמנם הצבתם גבולות של צמצום הרכישות ועמדתם בכך יפה, אולם חשוב ללוות את הדבר גם בהסבר על כך שמה שיש לנו זה מספיק, אולי לא קונים לך צעצוע אבל אתה יכול לשחק בקיים עם אמא ואבא, וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו