מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האחייןנועם20/08/2010
שלום למומחות
יש לי אחיין בן כמעט 4 שאני מאד אוהב.
ושהוא מאד אוהב אותי ונראה שצמא
לתשומת הלב שהוא מקבל ממני.
אלא שאני לא בקשר טוב עם הוריו
אחי וגיסתי. ולא מתכוון להגיע אליהם
הביתה לביקורים.
יוצא שאני נאלץ לפגוש את הילד פעם
בהרבה זמן. זה קורע אותי ולפעמים
אפילו יוצר אשמה. קיויתי שהאחיין קצת
יתנתק ממני אבל זה לא קורה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האחיין
סמדר ריינר20/08/2010שלום נועם,
אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. מה עושים בקשר למה? אתה רוצה למצוא דרך לפגוש את האחייו יותר? אתה רוצה למצוא דרך שהאחיין ישכח אותך ולא יכאב לו?
אכן אתה מתאר מצב לא נעים, אך לא ברור לי מה האופציות העומדות לרשותך ומה ההתלבטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמדר
נועם21/08/2010נראה שזה מצב בלתי פתיר כרגע. אבל בכל זאת.
השינוי וההתרחקות שנוצרה ביני לבין האחיין
נבעה משני דברים
האחד החלטה של האם להפסיק להביא אותו
לבייבסיטינג אצל הסבתא שם הייתי פוגש אותו
ושם הוא קיבל תשומת לב ואהבה בלי להתחרות עם יתר האחים.
וזה העלה את הבטחון העצמי שלו בצורה ניכרת.
האם החליטה להפסיק עם זה.
דבר שני עברתי לדירה רחוקה יותר פיזית.
אני חושב שהדבר היחיד שאולי אני לא עשיתי מספיק
זה להסביר לילד את הסיבות לשינוי
למה עברתי דירה כי הוא שאל אותי למה אני לא מגיע
הרבה לבית של סבתא כמו פעם.
שאלתי אותו למה הוא כבר לא בא לסבתא כמו פעם
והוא ענה "אמא לא רוצה" עצוב אבל זו המציאות.
סבתא שלו, אמא שלי, כל כך אוהבת את הילד ונתנה
לו כל כך הרבה אהבה בתקופה שאמא שלו סבלה
מדכאון אחרי לידה וכעת היא ניתקה אותו בצורה
דרסטית ואכזרית לטעמי בלי הסבר מניח את דעתו
של הילד. זה מעורר בי תסכול וכעס.
לכן אני חושב שהדרך שלי היא פשוט להסביר לילד
כמה שאני יכול את הסיבות שלי.
האם יש ערך בהסברה שכזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיין
סמדר ריינר21/08/2010שלום נועם,
זו שאלה למה אתה מתכוון בלהסביר לו את הסיבות שלך. מדובר בסך הכל בילד בן 4. יש גבול למה שהוא יכול וצריך להבין, ויש גבול למה שכדאי להעמיס עליו.
אני חושבת שהסבר כללי על כך שאתה גר רחוק עכשיו, הוא מספיק. אני אפילו לא בטוחה שהוא יכול להבין למה.
חלק ממציאות החיים שהיא שיחסים בין אנשים משתנים, וכן הרגלי הקירבה מרחק ביניהם. זה לא תמיד דבר רע.
אני לא מכירה את הנסיבות המשפחתיות שלכם, אבל ייתכן מאוד שאחותך עושה נכון שאחרי שהיא התאוששה היא מוצאת את מינון הקירבה והמרחק ממשפחת המוצא שמתאים לה ולמשפחתה, וחשוב שתכבד זאת, ושתשתדל לא להעביר מסר אחיינך שפרידה חלקית או פרידה בכלל היא דבר נורא ואיום שאי אפשר לעמוד בו והוא לא צודק.
פרידות חלקיות ומלאות הן חלק מהחיים, הן עצובות אומנם, אבל לפעמים הן מאוד בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועם21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)