בת שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי
    עדי
    21/08/2010

שלום,בתי בת שנתיים ו-5 חודשים,לאחרונה החלה אצלה התנהגות מאוד תוקפנית,היא מאוד אלימה,כל מי שמנסה לדבר איתה היא ישר מגיבה בהרמת יד,בין אם זה ילד או מבוגר,היא אינה עושה זאת כלפיי או כלפי אבא שלה,אלא אם הערנו לה על זה שהיא הרימה יד ונזפנו בה.
    כמו כן היא נוהגת באלימות כלפי מי שמנסה לקחת משחק שלה,או משחק שהיא משחקת בו או אפילו סתם משהו שנמצא לידה.
    מפריע לי אישית שהיא מצטיירת כילדה אלימה,סוררת ולא מחונכת,ואת זה אני אומרת בהתאם לתגובות שאני מקבלת מהסביבה.
    יש תקופות שאני מאוד אדישה להתנהגות שלה ויש תקופות שקשה לי להתעלם מכך.
    חשוב לי לציין שאני בהריון בחודש 5 ועדיין החלטנו לא לספר לה.
    ההתנהגות הזו צצה בחודשים האחרונים וגורמת לי לתיסכול רב,יותר מכך אני רואה עד כמה היא מתוסכלת שזה עוד יותר מגביר אצלי את הכאב שבכך.
    בתי היא ילדה מאוד חכמה,מדברת בשפה מאוד עשירה,מתוחכמת ויודעת בדיוק מה היא רוצה,לכן זה לא מסתדר לי עם ההתנהגות הזו.
    אשמח לעצות כיצד לנהוג,מה לעשות עם זה ואם יש לכם רעיון מדוע זה קורה.
    בתודה מראש עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    21/08/2010

שלום עדי,
    ייתכן שיש קשר בין ההריון שלך לתוקפנות של הילדה אפילו שעדיין לא סיפרתם לה, כי ייתכן והיא חשה שאת פחות פנויה אליה, אולי את לא תמיד מרגישה טוב או יותר עייפה וכו'. לכן כדאי כבר כן לספר לה במיוחד שאני מניחה שבשלב הזה גם כבר רואים וייתכן והיא שומעת דיבורים על כך במשפחה או השכנות שעוצרות ומדברות איתך וכו'. ילדים מבינים יותר ממה שאנחנו מתארים לעצמנו. ככל שהדיבור על כך יהיה גלוי יותר, ניתן יהיה לעבד את התחושות שלה בנוגע לכך בלי שהיא תצטרך להוציא אותן על ידי אלימות.
    כדאי לספר לה ולתת מקום לכל התחושות שיעלו, כולל זעם,חרדה וקנאה,(כמובן שגם תחושות חיוביות ונעימות של אהבה וציפייה), ולת להן מילים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו