טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
1. הבת שלי כאשר מתעצבנת (למשל כשלא מובנת או כשלא מקבלת מה שמבקשת) מושכת בשיער של עצמה חזק וגם בחולצה כאילו לנסות להוריד אותה. האם זה תקין ? אני יודעת שלגבי השיער יש אבחנה כזו בפסיכיאטריה ולכן זה מדאיג אותי
2. האם זה שלב של חרדת זרים ? כך אני מרגישה שעובר עליה. תוכלי להסביר לי קצת על המשמעות של חרדה זו וכיצד להתמודד עימה ?
הרבה תודה על העצות הנפלאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום שרה, 1. התופעה שאת מתארת תקינה. תופעה של תלישת שיער כשהיא פתולוגית לא קורית בהקשר של התעצבנות דווקא. עם זאת בהחלט כדאי ללמד אותה דרכים אחרות לבטא תסכול, למלל עבורה את מה שהיא חשה ("זה באמת מעצבן שאי אפשר עכשיו, אנחנו נמתין קצת ובינתיים נשחק עם הבובה, אנחנו לא מרבצים ולא מושכים בשיער) 2. עדיין הגיל הזה יכול להיחשב כגיל שבו קיימת חרדת זרים, אין שום התמודדות מיוחדת, מעבר ללנסות להרגיע אותה, זה עובר עם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד