התבכיינות ובעיות התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התבכיינות ובעיות התנהגות
    עידית
    22/08/2010

שלום רב

בני בן 4.5, ילד נבון עם שמחת חיים, אך יש מספר בעיות. כאשר הוא רוצה משהו הוא מבקש בדרך כלל בהתבכיינות, אנו עונים לו שאנו לא נענה לבקשתו עד שלא יבקש את מבוקשו ללא התבכיינות, ואז הוא מתקן את עצמו, אך ברירת המחדל היא התבככיינות. לפעמים קשה לו לצאת מזה והוא ממשיך בשלו. מה הדרך הטובה להתמודד עם זה?
    דבר נוסף, לאחרונה הוא החל להציק ולהרביץ לאחיו בן השנה, אנו מגיבים באותו רגע ומאוד כועסים עליו. אני יודעת שזו דרך מסוימת למשוך תשומת לב, למרות שאנו מקדישים לו את הזמן הייחודי בשבילו, אולי זה נובע ממקום אחר. יש לציין שזה קורה כאשר אחיו הקטן נוגע בחפצים ששייכים לו, או כשהוא לא רוצה שהוא ייגע בחפצים מסויימים, אפילו בצעצועים שלו (של הקטנטן). איך להתמודד עם הקושי שלו לחלוק? אני בהחלט נותנת חיזוקים חיוביים כשהם משחקים ביחד, אבל נראה שזה לא מספיק.
    בנוסף, הוא לעיתים מתחצף אלינו ולא ממושמע כל כך, מציק לנו ולא מפסיק כשאנו מבקשים. זו תופעה של החודשים האחרונים, בדרך כלל הוא ילד די ממושמע אבל זה נראה שהוא מתמרד לאחרונה. מה עושים?
    אני מקווה שתוכלו לענות לי על סמך האינפורמציה הנ"ל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבכיינות ובעיות התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבכיינות ובעיות התנהגות

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום עידית,
    אני לא מכירה מכירה אתכם מספיק אך נדמה לי שכפי הנראה אתם מתקשים בהצבת גבולות. ייתכן שאתם יודעים מה צריך לעשות, למשל לא לענות לילד עד שהוא מפסיק להתבכיין, אך ייתכן שאתם לא מספיק עיקביים בזה, מספיק שפעם אחת אתם מנסים להיענות לו כי כבר אין סבלנות או אין זמן או אתם רוצים כבר שקט ואז כל העבודה לא שווה וצריך להתחיל הכל מהתחלה, כי הוא יודע שלפעמים הוא כן יכול לקבל דברים בדרך הזו.
    דבר שני, ילד בן 4.5 אין לו מה לחלוק עם תינוק בן שנה. יש פה רק עניין של גבולות. הוא לא אמור לשלוט בתינוק ולהגיד לו במה לגעת. כמובן שמגיעה לו פרטיות ושליטה על החפצים ששייכים לו, ומותר לעזור לו למצוא דרכים לשמור עליהם, ולמנוע מהתינוק לגעת לו בהם אם הוא לא רוצה, אך במקומות שהוא מנסה לשלוט בכלל בדברים שהתינוק עושה או נוגע גם בצעצועים של התינוק, כאן צריך בצורה תקיפה וברורה לשים גבול, גם אם הוא לא מרוצה מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד משהו

עידית
    22/08/2010

תודה על התגובה המהירה.
    רציתי לדעת מה לעשות במקרה שהוא מרביץ לו, לשלוח אותו לפסק זמן או רק להזהיר?
    מה לגבי ההתחצפויות כלפינו וההצקות? הייתי רוצה לדעת יותר בפירוט איך עלינו להגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום עידית,
    תראי, אני באופן אישי לא בעד שיטת פסק הזמן, בטח לא בתור עונש, אם כבר אז כאמצעי להרגעה.
    כשהוא מרביץ צריך להפסיק את המכות מייד, בטון תקיף וברור, ואם י שצורך אז גם פיזית.
    כשהוא מתחצף כלפיכם חשוב להגיב גם בתקיפות ובצורה קצרה מאוד. בכלל כל התגובות כלפי התנהגויות שליליות צריכות להיות קצרות וברורות. בלי נאומים,הסברים, כעסים ודרמה. פשוט לשים לזה סוף בטון תקיף וברור. כמו כן אין לאפשר לו להתשמש בדרך הזו כדי לתקשר איתכם -כלומר לבקש משהו ובחוצפה או להורות לכם משהו באופן הזה - ברור שאתם לא נענים לזה.
    כמו כן כדאי לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות שלו, כדאי שיהיה כדאי לו להשתמש בהן יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו