מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה ורגרסיה בהליכה לשירותיםברק22/08/2010
בס"ד
שלום. אני אבא לילד כמעט בן שלוש, אשר, ב"ה, נולדו לי תאומות לפני חודש.
הילד התחיל גמילה לפני 5 חודשים, ונכנס אליה יפה מאוד. זמן קצר לפני הילדה התחילה אצלו רגרסיה והוא התחיל לפספס. יתרה מזו, כאשר אני כועס עליו הוא בכוונה עושה פיפי במכנסיים.
השאלה היא איך לטפל בזה, האם בעונשים, האם בפרסים, האם לכעוס עליו. נסינו הכל, וזה עוזר קצת ואז הוא שוב חוזר לזה.
אשמח לתשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה ורגרסיה
סמדר ריינר22/08/2010שלום ברק,
הכעס לא עוזר, אין בו שום טעם. אני מאוד מקווה שהוא לא עושה במכנסיים כשאתה כועס עליו כי הו אמפחד מהכעס שלך... זו גם אפשרות. אין שום צורך לכעוס על ילדים כטקטיקה, לפעמים אנחנו כועסים כי אנחנו לא שולטים בזה, זה סיפור אחר וזו בעיה שלנו. יש הבדל בין כעס ותקיפות. כשרוצים לשים גבולות צריך להיות תקיפים וברורי, אך אין לזה שום קשר לכעס.
עכשיו, אם אתה מבין שהילד מקנא, אז למה בכלל אתה כועס?
אם אתה מבין מה עובר עליו, כדאי לדבר איתו על כך. שאתה מבין שהוא מאוד אוהב את האחיות שלו אבל גם קשה לו והוא כועס ומקנא, וזה טבעי, הווא גם קצת צודק כי הוא בעצתמו ילד קטן עדיין ואתם פאתום נורא עסוקים באחיות שלכם והוא מקבל פחות זמן איתכם. אז קודם כל רצוי קצת לשנות את זה, ולהבטיח לו וגם לקיים זמן איכות איתו בלבד, וגם לכבד את זה שלפעמים גם הוא קצת תינוק עדיין, ואם מתפספס לו - לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)