פרצופים עצובים בציורים- ילד בן 3.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרצופים עצובים בציורים- ילד בן 3.5
    שרון
    22/08/2010

האחיין שלי (בן אחותי) התחיל לאחרונה לצייר את האנשים הקרובים אליו בציורים ולכולם תמיד יש פרצוף עצוב (זה מאוד בולט בציור)

וכששואלים אותו את מי הוא מצייר אז הוא עונה שזה : אמא/אבא/זוהר (אחותו) ואז כששואלים אותו למה הפרצוף עצוב אז הוא עונה: "כי ככה אני רוצה"

שמעתי לא אחת כי ניתן ללמוד על רגשותם של ילדים מציורים ורציתי לדעת מה ניתן ללמוד מציור של פרצופים עצובים.

בתודה מראש.

שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרצופים עצובים

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום שרון,
    ניתן לדעת כמבון כל מיני דברים על לא באופן כזה מנותק מהקשר ומפרטים. ייתכן שמדובר על כך שהוא קולט עצב במשפחה שלו. זו רק השערה. אם שואלים אותו בצורה ישירה מה בודאי שהוא לא יכול לענות, אבל אולי אם תבקשו ממנו לספר סיפור על משפחה, נניח על המשפחה של הדובי, אולי שם ניתן יהיה לקבל תמונה יותר מלאה, למה הם עצובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סמדר

רוית
    23/08/2010

תודה על התשובה. אחותי כתבה את ההודעה עבורי. אני אמא של עמרי בן השלוש וחצי.
    היום בבוקר עמרי צייר פרצוף עצוב של סוס ים וכששאלתי אותו למה הוא עצוב הוא ענה שהוא לא יכול להיות עם חבר שלו שנמצא מחוץ למיים. שאלתי אותו האם הוא יהיה שמח כשהוא יפגש איתו הוא אמר שכן. באותו הדף הוא צייר אחר כך לויתן שמח.

חשוב לציין שעמרי הוא ילד שמח, מאוד חברותי עם הרבה שמחת חיים שכל מה שהוא רוצה לעשות זה לשחק ולהשתולל. הבית שלנו הוא בית חם ואוהב ועמרי מקבל הרבה תשומת לב גם ממני וגם מאבא שלו שעובד מהבית. יש לעמרי אחות בת 8 חודשים שהוא אוהב מאוד ומשחק איתה יפה לעיתים בהתלהבות שגובלת בהצקה. נראה שבינתיים אין קנאה בין האחים.
    אני מאוד אשמח להבין את המשמעות של הציורים והאם אני צריכה לעודד אותו לצייר פרצופים שמחים או פשוט לשאול אותו למה הפרצופים עצובים.
    המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרצופים עצובים

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום רוית,
    תראי, מאוד יכול להיות שחלק מהעניין של הפרצופים העצובים קשור לכך שלא כל מקבלים אצלכם בבית רגשות שליליים. זו השערה שלי, ואני כמובן לא יכולה לדעת בודאות אם היא נכונה כי אני לא מכירה אתכם. אבל אני מסיקה שייתכן ויש קושי כזה מתוך שתי תגובות שלך - אחת השאלה שלך אם לעודד אותו לצייר פרצופים שמחים. מה המשמעות של הצעה כזו? בעצם בכך אנחנו משדרים לו - תראה אצלנו בבית אין עצב ואין אנשים עצובים, תצייר בבקשה פרצופים שמחים, כי אנחנו בית שמח וכדאי שגם אתה תהיה כזה. תראה כמה תשומת לב אתה מקבל ובאיזה בית חם אתה גדל, למה לך להיות עצוב? ובכך שוב אין הכרה בכך שמותר גם להיות עצוב לפעמים.
    תגובה שניה שלך קשורה לזה שלדעתך אין בינתיים קנאה בין האחים. ההצקה? אה - זה מתוך התלהבות. תראי, יכול להיות, אבל לא יכול להיות שאין קנאה ואין רגשות שליליים אף פעם.
    לכל אדם יש רגשות שליליים לפעמים, זה לא אומר שהוא לא גדל במשפחה חמה והוא לא מקבל תשומת לב מאבא ואמא. לא כל רגש שלילי של ילד מעיד על כך שהוריו נכשלו בלהעניק לו תנאים אופטימלים. התשובה של הילד שלך לציור שאחותך תארה בפניה הקודמת - "ככה אני רוצה" מעידה על כך שהוא לא רוצה שיכתיבו לו מה להרגיש והוא רוצה שלפעמים יכבדו את הרגשות השליליים שלו ויתנו להם מקום ואילו התגובה שלו לגבי סוסון הים מדברת או על בדידות מסויימת או על געגוע, אולי לחבר מהגן שהוא לא פגש בגלל החופש, אולי לקרוב משפחה שהרבה זמן לא בא לבקר, אולי התגעגע אליכם כי נסעתם לסוף שבוע זוגי (מותר לכם:-) וכו'. חשוב שתבדקו איך תגובתיכם לרגשות שליליים של הילדים, האם אתם נותנים להם מקום או מייד מנסים לשכנע שבעצם הכל בסדר, זו לא קנאה אלא התלהבות, האם אתם מרסנים מייד טענות או תחושות קשות כדי שלא יעלו יותר - אם כן כדאי לחשוב איך להגיב אחרת באותם מקרים. במקרה של הסוסון למשל הייתי אומרת - "זה באמת עצוב" אם שמת לב, אחרי שנתת מקום לכך שהסוסון עצוב הילד התפנה לצייר לוויתן שמח, לא בגלל שאמרת לו לצייר לווייתן שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו