מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6 -הוספת פרטים כבקשתכםשולה23/08/2010
שלום
לפני כשנה לבני בן השש היו טיקים בעיניים ובגוף וקפיצות. הטיקים עברו
אבל מאז ומתמיד (וזה מחמיר) הוא נוהג להציק לילדים מתוך אהבה
למשל הוא קופץ על האחיין שלו בן השנתיים וחצי ומלטף את ראשו ומחבק אותו חזק ומנסה להרימו גם כאשר התינוק בוכה ולא רוצה וגם כאשר אומרים לו לחדול
אבל ללא הואיל הוא ממשיך ללטף חזק את ראש התינוק ולחבק אותו חזק
ממה זה יכול לנבוע? האם עליו לעבור בדיקה כלשהיא?
האם זו בעיה נוירולוגית? או התנהגותית? ואם כן לאן לפנות?
אנו לא יודעים מה יקרה כשילך בקרוב לכיתה א'
אנחנו ארבעה במשפחה הורים + ילד בן שש + ילד בן ארבע
משפחה נורמטיבית ביותר. אני עובדת במשמרות.
יש לציין שהילד מאוד מאוד בררן באוכל בלשון המעטה ובקושי מסכים לאכול.
ילד שידע לקרוא כבר בגיל מוקדם ביותר.
שוב תודה
מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר23/08/2010שלום שולה,
זו לא נשמעת בעיה נורולוגית. לפחות לא לפי התאור שאתם נותנים כאן. לא ציינת איך הוא מתנהג עם ילדים שהם לא תינוקות. האם שם ההתנהגות שלו היא כן מותאמת לסיטואציה?
האם בדברים אחרים הוא כן לומד מהערות שלכם מה נכון ומה לא?
ומדוע אתם מודאגים דווקא מהמעבר לכיתה א'? הרי אם הבעיה היא עם תינוקות - שם אין תינוקות, אז ממה אתם חוששים?
אנא ענו לי בהמשך להודעה זו, על ידי כפתור "הוספת תגובה" אל תפתחו בבקשה הודעה חדשה כי יהיה לי קשה לקשר את התשובה כמהשך למה ששאלתם ועניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן שש
שולה26/08/2010הילד אמנם מציק לילדים קטנים אך גם לילדים גדולים ממנו למשל חבר של המשפחה שלנו הוא בן 11 ובננו בן השש גם נוהג לקפץ עליו למרות שאוסרים עליו.
לנו הגדולים יותר הוא לא עושה את זה.
אם כן כיצד לפתור את הבעיה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
סמדר ריינר26/08/2010שלום שולה,
חסרים הרבה מאוד פרטים והתאור שלכם הוא מאוד חלקי. מתאור של ילד שמחבק תינוקות קיבלנו יללד שאולי יש לו בעיית התנהגות כללית יותר. זה נשמע אחרת לגמרי. מה הגננת אומרת? איך הוא מתנהג בגן? איך עם ילדים בני גילו? האם הגננת הצביעה על בעיה כלשהי בהתנהגות שלו? התמונה מאוד לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
שולה27/08/2010היינו השבוע עם חברים בסוף שבוע במלון והחברים התלוננו שבננו בן השש שעולה לכיתה א' "שיגע" את הבן שלהם בן העשר, בננו לא יושב לרגע , קופץ, משחק, אין לו תחת לשבת לרגע , ילד חכם מאוד אך בעל אנרגיות מרובות.
מה עושים? לאן עלינו לפנות? האם יש לו חוסרים בויטמינים שעלינו לבדוק?
נודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
סמדר ריינר27/08/2010שלום שולה,
ייתכן שהילד חסר שקט. אך אני שמה לב שאני שואלת אתכם שאלות ולא מקבלת ממש מענה. לא ברור לי למה. קשה מאוד לעזור לכם כך. שאלתי בתשובה הקודמת שלי מספר פעמים לגבי הגן ומה הגננת אומרת, לא קיבלתי כל התייחסות מכם. יש סיבה לשאלות שאני שואלת, ובלי לקבל להם מענה מלא ומדוייק לא אוכל לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)