מעשה מגונה - דחוף !!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעשה מגונה - דחוף !!!
    אמא מודאגת
    23/08/2010

יש לי 3 בנים בני 9,6,3. בני בן ה-6 לפני מס' חודשים היה נוהג להוריד מכנסיו בשביל "הצחוק" בבית וגם לעיתים נדירות מאוד בגן הערתי לו על כך בעזרת הגננת ודיברנו איתו כל אחת בנפרד שהגוף שלו פרטי ומותר לו להיות סקרן אבל רק כשהוא לבד עם עצמו ולא ליד אחרים וכו' וזה באמת חלף ועבר.
    לפני מס' ימים הוא חזר הביתה מטיול יחד עם אביו שני אחיו והם טיילו יחד עם הבני דודים שלו בגיל 12 ו-9 , והוא סיפר לי שיש לו סוד רק שלו ושל הבן דוד בן ה-12 אחרי ששידלתי אותו הוא סיפר לי את הסוד שהבן דוד ביקש שבני יראה לו את איבר מינו תמורת נקודות שהוא יקבל אצלו והוא הסכים והראה לו ואח"כ הבן דוד ביקש שבני ינשק לו את איבר מינו ובני אמר לי במילים אלה: "אמרתי לו לא רוצה מה אני מפגר" ניסיתי לבדוק שוב ושוב אם זה נעשה והוא אמר לי שלא. בשום אופן לא. דיברתי איתו על חומרת הענין שאסור לו להראות לאף אחד וטוב שהוא סיפר לי וכו' התקשרתי לאמא של הילד הפוגע וסיפרתי לה היא ביררה את הענין עם בנה והוא כתב לה במכתב שעשו לו משהו דומה והוא היה סקרן לראות מה זה. שאלתי היא, קודם כל האם נהגתי כשורה? דבר שני, מה עלי לעשות בנוסף? האם לדבר איתו שוב? לתת לבן דוד לבקש ממנו סליחה ולהסביר לו שזה לא היה בסדר? יש לציין שאמא של הבן דוד אמרה לי שהיא תטפל בענין של הבן שלה דיברה עם פסיכולוגית ילדים וכו' בסה"כ בני נראה לי בסדר, לא נראה שעובר עליו משהו אבל אני נורא מודאגת קשה לי נורא עם הסיפור ואני רוצה לדעת שפעלתי נכון, בכל זאת יש ביניהם קשרי משפחה מאוד קרובים והם בטוח ייפגשו מה עלי לעשות? אשמח לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעשה מגונה - דחוף !!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעשה מגונה

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום לך,
    פעלת בסדר גמור, אני חושבת שעכשיו הילד שלך יכול להיות יותר רגוע כיוון שהוא יודע שיש אוזן קשבת עבורו במקרים כאלה והוא מוגן. חשוב שתעדכני אותו שטיפלת בעניין ושאם דבר מעין זה יקרה חשוב חשוב שיספר לכם שוב.
    אפשר להוסיף כמה דברים - קודם כל לשבח אותו על התגובה שלו ועל איך שהוא שמר על עצמו יפה.
    כדאי גם לנסות לדבר איתו יותר על מה שהרגיש, מעבר לעניין העובדתי של מה קרה. יש ילדים שמרגישים פחד, כעס, גועל וכו', וחשוב שידע שגם בזה הוא יכול להרגיש חופשי לשתף אותך ושאת תקבלי את זה. הוא לא חייב ואם הוא לא רוצה זה בסדר אבל שיידע שיש אפשרות כזו.
    חשוב להדגיש בפניו שוב שזו לא אשמתו.
    אם את עדיין לא רגועה, ייתכן וכדאי להקפיד שהוא לא יהיה לבד עם אותו ילד במפגשים המשפחתיים.
    שימי לב האם יש שינוי בהתנהגותו בימים הקרובים האם יש חרדות או קשיים בשינה או דברים אחרים. אם הכל בסדר - מצויין. אם יש קשיים, כדאי לדבר איתו שוב ולהתרשם מרמת המצוקה שלו, אם קיימת מצוקה עקב המקרה, ייתכן שכדאי לשקול קבלת טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעשה מגונה - המשך

אמא מודאגת
    23/08/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה עזרת לי מאוד, רציתי לשאול משהו נוסף לגבי הילד ה"פוגע", כמו שציינתי הם בני דודים וחברים מאוד טובים עד למקרה זה ואני נורא מוטרדת, אמא שלו הציעה שבנה יתנצל בפני בני ויגיד לו שהוא לא יעשה לו כלום בגלל שהוא סיפר לי כי חלק מה"סוד" שלהם היה שמי שמגלה את זה מרביצים לו, הבהרתי לבני באותו יום שהבן דוד בשום אופן לא ייגע בו. השאלה היא אם זה כדאי או שעדיף פשוט, כביכול, שישכח מזה אפילו שלי נורא קשה לשכוח... אני חושבת שאצלי הטראומה הרבה יותר גדולה.. כמו שאמרתי קודם תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום לך,
    ההצעה של אמא שלו באה מכוונה טובה, עם זאת אני חושבת שכדאי לשאול את בנך אם הוא מעוניין בכך ואם זה חשוב לו."יוסי רוצה להתנצל בפניך, אתה רוצה לשמוע אותו?" אם לא - אז לעזוב את העניין. אתם משגיחים עליו וזה מה שחשוב. ייתכן שבנך לא יהיה יותר "חבר טוב" עם אותו בן דוד, וזה בסדר ויש לכבד זאת. אין טעם לחבר ביניהם בכוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו