הבן שלי מכריח את בעלי לישון איתו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבן שלי מכריח את בעלי לישון איתו
    קרן
    15/11/2007

שלום לך, אני אמא לשני ילדים בגילאים 4 ושנה וחצי. הבן הגדול, לא הולך לישון לבד, קוראים לו סיפור ואחר כך הוא רוצה שבעלי יהיה לידו, אז הוא נשאר עד שהילד נרדם ואחר כך חוזר למיטתנו אבל באמצע הלילה בני מתעורר ומבקש שבעלי יישן לידו, בכל לילה זה קורה לפחות פעמיים באמצע הלילה (הוא מתעורר לפיפי ואז שם לב שבעלי לא לידו), המצב הזה ממש מקשה על שנת לילה בריאה וטובה, ובנוסף, איננו רוצים לתת לבן הקטן רעיונות ...איך מפסיקים את זה? הילדים ישנים ביחד בחדר אחד שצמוד לחדר שלנו, אם בעלי מסרב לישון לידו, הוא מתחיל לבכות בווליום שאנחנו לא רוצים שיעיר את אחיו הקטן ולכן בעלי נשאר לישון במיטה הנפתחת לידו וכך יוצא שהוא נרדם שם ואני, ישנה לבד כל לילה, מה עושים? ניסיתי לדבר, להסביר, להשאיר אור קטן, כלום לא עובד....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה

שושי יעקובי
    16/11/2007

נשמע שכל המשפחה, את ובעלך ואפילו בנך סובלים מהמצב הקיים. הרגלי השינה שהתפתחו בבית מקשים על כולכם. למעשה אתם צריכים להתחיל מהתחלה: להקנות הרגלי שינה נכונים לבן הצעיר.
    אך חשוב להבין, שינוי של הרגלים עלול להיות קשה ואף מתיש. חשוב ששניכם, את ובעלך, תשתפו פעולה ותהיו עקביים. שתהיו נכונים לעמוד מול תגובות מחאה של ילדכם ולהתמיד בהחלטה שלכם, אחרת נכונה לכם אכזבה גדולה.
    ישנן שיטות שונות המתאימות למשפחות שונות.קיימים ספרי הדרכה להורים בכל חנות. אני ממליצה על הספר של אבי שדה.
    אני אציין כאן רק כמה עקרונות מנחים להקניית הרגלי שינה: תשומת לב רבה מופנית לתהליך ההשכבה. זהו זמן של רוגע, טקס קבוע, עקביות בשעה ובתהליך. צריך לדבר עם הילד. להסביר שאתם מבינים כי עד עכשיו העדיף לשון עם אבא אבל כעת כשהוא גדול אתם משוכנעים שהוא מסוגל לישון לבדו ואתם תעזרו לו להתרגל לכך.
    בשיחה עם הילד אפשרי להתייחס גם לפחדים שלו, להציע לו דרכים להתמודד עם התחושות הקשות (דובי לחבק, אור קטן, להזמין חלומות טובים וכו') . אם קשה לכם לשאת את הבכי אתם יכולים להתחיל משינוי קטן ועקבי למשל, אבא יושב בחדר בכסא מסוים אך לא נשכב ליד הילד (כמובן שללוות את הפעולה בהסבר).
    בהצלחה
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו