אבחון הבעיה אצל בני - מודאגת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • אבחון הבעיה אצל בני - מודאגת
    גל
    24/08/2010

    אני אמא לילדה בת 6 וילד בן 3. מאז היה בן שנה וחצי בערך והפסיק לאכול מרק טחון, הוא איננו אוכל מזון מוצק כמו עוף, בשר, פסטה וכו' (אוכל חם). אוכל 5 דברים בלבד (יוגורט, קורנפקס, חביתה ומיני מאפים (יבש)). בנוסף לכך, לא אוהב ללבוש חולצות קצרות, פוחד לדרוך על רצפות שונות (למשל בקניון הומה אדם), ביישן מאוד, לא אוהב להתלכלך ולא אוהב ריחות שונים.
    מבחינת התפחות (גובה - משקל) הוא באחוזון 50 (סה"כ הלחם שהוא אוכל "מפטם" אותו והוא גובה אם כי לא עולה הרבה במשקל. קשה לנו עם העובדה שהוא צם בגן - לא אוכל כל היום עד שאני באה הביתה ונותנת לו את מה שאוהב. בגן אמרו שקשה לו לקפוץ, לעבור במנהרות בהתעמלות ופוחד מאוד מבובות תיאטרון.
    אחרי דיאטנית, אנדוקרינולוג וגסטרו שקבעו שהוא בסדר, האם יש מקום לדעתך לפנות לטיפול פסיכולוגי/נפשי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אבחון

    סמדר ריינר
    24/08/2010

    שלום גל,
    אני חושבת שכדאי שתיפני לאבחון במכון להתפתחות הילד, שכולל רופא התפתחותי ו/או מרפאה בעיסוק, נשמע לי שבנך סובל בין השאר מרגישות טקטילית שזו רגישות של העור למרקמים מסויימים וייתכן שיש לו רגישיות נוספות שכדאי לאבחן, במכון להתפתחות הילד יוכלו להמליץ לך אם צריך לפנות הלאה גם לאבחון על רקע ריגשי.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו