מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה רק באיומיםהורה מודאג26/08/2010
שלום רציתי בבקשה לדעת למה כל דבר שאני מבקש מילדי מלווה באיום
ורק לאחר האיום הם עושים מה שאני מבקש
לדוגמא : יושבים לאכול ,פרנציפ הילד פתאום לא רוצה לאכול ,רק אחרי שאני מאיים שאם הוא לא אוכל הוא ילך לישון רעב ויקום באמצע הלילה ולא יהיה מי שיתן לו לאכול אז הוא אוכל
אותו דבר עם מקלחת ,עם שינה
וגם שהוא סתם משתולל ולא רוצה להרגע
ברגע שאני מאיים שאני לא יתן לו משהו שהוא אוהב או יקח לא משהו שהוא אוהב אז הוא נרגע
למה הכל באיומים למה הוא לא מסגול לשעות משהו מבלי שאני יאיים עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איומים
סמדר ריינר26/08/2010שלום לך,
באמת אין סיבה לאיים. כנראה נוצרה אצלכם בבית אווירה של מאבקי כוח והורדות ידיים. כרגע ידך על העליונה אבל רק כשאתה מאיים.
כדאי לבחון טוב טוב על מה בעצם חשוב להקפיד ועל מה לא. לא על כל דבר חשוב להאבק ולנצח את הילד. כדאי לעשות סדרי עדיפויות. צמצום המצבים שבהם נאבקים - משחרר הרבה אנרגיה שיכולה לעבור למשחק משותף ולאווירה הרבה יותר נעימה.
בנושאים שחשוב לכם, חשוב להיות עיקביים. זה לא חייב להיות בנימה של איום, או הרמת קול או ענישה. אבל באמת, ברוח טובה, אם הילד לא אוכל עכשיו - הארוחה הבאה היא בבוקר, למה להשקיע בכך אנרגיה ולהתעצבן?
אתה נדרש לאיים כי אולי זו אחת הדרכים המרכזיות שהילדים מקבלים קשר ממך, אולי כדאי להעביר את הדגש מאיומים לבילויים משותפים מסוג אחר, לשחק ביחד, ליהנות ביחד וכו', ואז גם המעברים של הליכה לישון ולהתרחץ יהיו באווירה יותר נעימה.
כיוון נוסף שניתן לבדוק - האם זהו התפקיד שאישתך משאירה לך? האם החלוקה ביניכם היא שהיא כל היום איתם, מתקש לשים גבולות, וכשאתה חוזר הבייתה, ממנים אותך להיות ה"איש הרע"? אם זה כך אולי כדאי שתבדקו ביניכם האם חלוקת התפקידים הזו הוגנת ומתאימה, והאם אין מקום שאשתך גם תשים גבולות ואתה אולי תבוא מוקדם יותר, תחווה חוויות נעימות יותר עם הילדים , וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנושא איומים
הורה מודאג26/08/2010ראשית תודה רבה על תשובתך אני ינסה לאמצה
אך כמו כן מדוע יש לי את הפחד לוותר הרי זה באמת לא הכל חשוב
האם וויתור לילד אומר שהו יהיה מפונק או חוצפן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנושא איומים
סמדר ריינר27/08/2010שלום לך,
לא כל ויתור אומר שהילד יהיה חוצפן. כשאנחנו מחליטים מראש על להקפיד ועל מה לא זה לא ויתור, זה סדרי עדיפויות. ויתור בהקשר הזה זה נקרא שאחרי שכבר החלטת, ונאבקת אתה מוותר כי אין לך כוח. אז הילד יהיה חוצפן ומפונק. אם זו החלטה מראש, זה כבר משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)