פחד מאנשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מאנשים
    אמא
    26/08/2010

שלום,
    בני בן שנתיים ו-3 חודשים.
    בחודשים האחרונים החל לפחד מאנשים ש"נראים מוזר" - פעמים רבות אלה אנשים מבוגרים אך לא רק. לעיתים אלה אנשים שהוא מכיר מהסביבה הקרובה אך לא פוגש אותם הרבה, אשר בעבר היה מתקשר איתם (כלומר, לא תמיד זרים באופן מוחלט).
    תגובתו למראה אדם כזה היא קודם כל בכי, הוא מבקש ללכת הביתה ולא מצליח להתגבר על הפחד. אם האדם נשאר בסביבה ורואים אותו שוב, הוא כל הזמן מחפש אותו וממשיך לבקש ללכת מהמקום, וכל הנסיונות להסביר שהאדם נחמד ולא עושה רע, ושהוא חבר שלנו וכו'.... ולהסיח את דעתו עם גירויים אחרים - עולים בתוהו. פעמים רבות אנשים נעלבים מעצם התגובה הפתאומית (באים להגיד לו שלום והוא נבהל ופורץ בבכי) ואני מתנצלת ואומרת שזה לא אישי - סיטואציה מביכה מאוד.
    מה לעשות???
    תודה,
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחכה לתגובה. תודה

אמא
    29/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין מחכה...למה לא עונים?

אמא
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאנישים

ליאת גרוס
    06/09/2010

שלום לך
    אני לא פסיכולוגית התפתחותית אבל עד כמה שידוע לי זוהי התנהגות מאד נורמטיבית לגיל הזה.
    פתאום הם מבינים שיש גם דברים מסוכנים , דבר שפחות היו מודעים לו עד אז.
    אל תתרגשי מזה. תמשיכי לפעול כפי שאת עושה.
    אנשים מבוגרים מבינים בדר"כ ולא ממש נעלבים. אם את לא תשדרי יותר מידי מבוכה זה יעבור חלק...
    הגיל כבר יעשה את שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו