פתאם נהיה לנו שד קטן בבית....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פתאם נהיה לנו שד קטן בבית....
    לימור
    28/08/2010

שלום רב,
    רציתי להתייעץ לגבי ילדה בת 2.9
    עד לפני כחודש היתה ילדה רגילה בהחלט ולא סרבנית
    פתאם בחודש אחד נהפכה לעצמאית, מרדנית, כעסנית וללא גבולות
    זה חודש שניסינו בו גמילה – שלא שיתפה איתה ממש פעולה – אז הפסקנו
    זה חודש שבו היא בחופשה מהגן ונמצאת אצל אחת הגננות כמטפלת פרטית
    זה חודש שבו סיפרנו לה שאמא בהריון ויש לה 2 תינוקות בבטן – היא לא ממש מבינה מה זה אומר
    אני יודעת שנשמע שהיה עליה עומס רב אבל האמת שאנחנו משקיעים בה ובחברות איתה הרבה זמן.
    אם היא עושה משהו אסור (מטיחה דברים על השולחן) ואני מבקשת להפסיק היא ממשיכה לעשות לי דווקא, כרגע הפתרון שלי הוא לא להיכנס איתה לריבים ודיבורים מיותרים, אם היא לא מפסיקה אני פשוט מרימה אותה לחדר ל"עונש מחשבה".
    היא אומרת המון "אני לבד" "רק אני" "זה שלי מהבית"
    בקיצור – מראה עצמאות ואני משתדלת לתת לה לעשות את כל מה שאפשרי לבד, לא ממעיטה מערכה.
    אם משהו לא נראה לה היא כועסת וצועקת.
    כמעט כל מה שאני מבקשת/דורשת ממנה – נענה בשלילה
    בקיצור הרגשה של מרד מצידה.
    מה עושים? איך מתמודדים? מהם דרכי ענישה/עונשים אפקטיביים לגיל הזה?
    תודה רבה
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.9

סמדר ריינר
    28/08/2010

שלום לימור,
    נשמע שאתם קצת מבולבלים. מצד אחד אתם מתארים את עצמכם כחברים שלה ("משקיעים בחברות איתה הרבה זמן") ומצד שני מחפשים איך להעניש אותה. שני הדברים בעיני הם לא הדרך האופטימלית. הורים הם לא חברים של הילדים, הם הורים. מצד שני עונשים הם לא הדרך םבעיני להעביר סמכות הורית. הם גורמים להשפלה של הילד ובדרך כלל אינם מועילים או מועילים לטווח קצר מאוד.
    את מתארת יציאה מהשיגרה, וכמות רבה של שינויים משמעותיים שקורית כרגע. גם אם היא לא מבינה מה משמעות ההריון הכפול, יש להניח שהי אחשה היטב שאת עייפה יותר ויש עוד דברים שמעסיקים אותך ואת אביה.
    יש להניח שעם החזרה לגן והשגיר יהיה קל יותר, נראה שבחודש האחרון נגרם בלבול רב, ועצם החזרה לסדר יום יכולה מאוד להקל.
    בנוסף אין צורך בעונשים אלא בהעברת מסר ברור מי ההורה - לעיתים יש צורך לדבר בטון תקיף ולקבל החלטות, אם מצד אחד אתם חברים שלה, רוצים לרצות אותה או שמים ואתה במקום שהיא שווה לכם ואחר כך נותנים לה הוראות - בודאי שהיא לא נשמעת לכם, כי המסר הוא כפול ומבלבל.
    אם השנה מתחילה והחזרה לשיגרה לא מסייעת למצב ואתם לא מצליחים להעביר את הסמכות ההורית שלכם בצורה אפקטיבית, כדאי לשקול פניה להדרכת ההורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה לא הובנתי נכון...

לימור
    28/08/2010

ראשית תודה על התגובה
    כשציינתי שאנחנו חברים שלה התכוונתי שאנחנו משקיעים הרבה זמן בלהיות איתה ולא לתת לה תחושה שקורה משהו שונה.
    מבלים איתה הרבה אחה"צ בפעילויות שונות ומשחקים איתה במשחקים שלה בבית.
    בעונשים התכוונתי בעצם לדרכים להעמיד אותה על מקומה בזמן התנהגות בלתי הולמת. הכוונה שאם היא מטיחה דברים בשולחן ואני מבקשת להפסיק אז ברור /שאני מבקשת זאת בטון תקיף אבל היא לא מפסיקה וממשיכה בשלה - הייתי רוצה לדעת מהם הדרכים להציב לילד גבולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום לימור,
    יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, אבל גם יכול להיות שהשימוש במילה "חברים" לא הייתה מקרית, ואם זה מתאים לך אולי כדאי לך לבדוק עם עצמך מדוע השתמשת דווקא בה ומה היא מעידה, אם בכלל, על תפיסת ההורות שלך ועל המסר שאת משדרת.
    באשר להצבת גבולות - כשילד גורם נזק פיזי, או פגיעה פיזית והאמירה לא עוזרת - צריך לעצור את הפגיעה גם באופן פיזי - כלומר להחזיק את היד של הילד ולמנוע ממנו את המשך הפגיעה.
    משהו כנראה באופן שבו אתם מציבים גבולות לא נתפס נחוש ותקיף מספיק למרות שלכם אולי נראה שכן. הורים רבים ואמרים לא לילד ולא חשים שהלא נאמר בנימה לעיתים חלשה, מתחננת וכו'.
    כמו כן, חשוב מאוד לא להסביר הסברים, לא להיכנס למשא ומתן, אלא לתת תגובה קצרה וברורה, שניתן להבין ממנה בצורה מוחשית שהיא סופית ולא נתונה למשא ומתן. הורים רבים חיושבים שצריך להסביר לילד כדי שהוא יבין. זה לא מתאים לכל סיטואציה, בסיטואציות מסויימות ילדים מפרשים את ההסבר כסוג של הצטדקות של ההורה או חולשה שלו. מה גם שאין כאן מה להסביר, הילד מבין טוב מאוד שמה שהוא עושה אסור. כמו כן חשוב מאוד להקפיד על עיקביות. כלמור לבדוק טוב טוב עם עצמכם אם לא קורה לפעמים שהיאמרוויחה מההתנהגות שלה כי אתם מחפשים שקט או שאין לכם כוח ולכן נותנים לה מה שהיא רוצה לאחר התנהגות כזו. מעבר לזה אני לא מכירה אתכם ולא יכולה לדעת אם מה שאתם עושים מתאים או לא, כן אם אתם בכל זאת לא מצליחים אני ממליצה לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, כנראה הטעות שלנו היא אכן

לימור
    29/08/2010

שיחות ההסברה ולא התגובות החד משמעיות הנוקבות
    ננסה לאמץ את השטיה שהצעת לנו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו