עזרה לאחותי ,איני יודע למי לפנות.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה לאחותי ,איני יודע למי לפנות.
    חסוי
    28/08/2010

שלום ,אני בן 18 ,ויש לי אחות בת כמעט 8 ,ורק אני יתן רקע ,אבא שלה היה לו שלושה נשים ,השלישית זו אמא שלי ,ויש לו מהאשה הראשונה ילד ,ומהשניה שלושה ילדים, אחד בן 19 השניה בן 17 ,והשלישי בן 14 .
    אמא שלי הכירה אותו בעקבות שנפרדה אשתו ממנו בשכונה אצלנו לפני 12 שנה בערך ,ומאז הם ביחד ,לאחר מכן אשתו השניה עברה עם בניה לעיר אחרת ועד לפני שנה הם חיו שם וחזרו לשכונה לגור עם הסבתא.
    ומאז אני הייתי נוסע אליהם עם חבר של אמא שלי , עד שגדלתי ,כשהייתי שמה ראיתי שאינם מחונכים כלל ,ואין להם שום גבולות ,הילד הצעיר היה מרביץ לפעמים לאמא שלו ,עד כדי שהייתי רואה שהיא תופס בשערותיה ומוריד אותו עם הראש כלפי מטה ,וכן ישנם קללות בלי סוף בבית שם ,וכן האמא שמה צורחת לפעמים עליהם ,ואני הייתי נוכח בתור ילד שמה שנים ,והדבר היה גורם לי ללחץ .
    וגם כאשר עברו חזרה לשכונה כמובן המשיכה ההתנהגות הזאת.
    לאחר שאחותי נולדה ,היה לוקח אותה אבא שלה אליהם ,ואני מאוד חששתי שתפגע ,וגם כעת אני חושש ,ומאז שהם עברו לשכונה ,אחותי יכולה ללכת בעצמה לשם ,וכך היא עושה ,וכן לפני מספר שבועות הזמינו לביתם משטרה מפני התנהגות אלימה מצד הילד הצעיר ,וזרק חפצים וגם כמובן שהיו קללות ,אותו ילד שרצו לקחת אותו לפנימיה כך אני יודע ולהוציא אותו מרשות אמו .
    אני חושש להתפתחות הנפשית של אחותי בעקבות שהולכת לשם ,אני מפחד שתפגע ואיני יודע מה לעשות מספר שנים כבר, וזה לא הכל ,
    חוץ מזה אבא של אחותי לא נותן לה גבולות ,ונותן לה לעשות מה שהיא רוצה ,ממש ללא גבולות ואף ראיתי שאותי מרביצה לו לפעמים ,ואני מאמין שכל זה היא ראתה שם ,שהיה לוקח אותה תדיר לשם מאז שהיא קטנה ,גם אותו אבא לא שם גבולות לילדים האחרים שלו.
    בנוסף לכך עד לפני שבועיים ,אמא שלי החליטה להפרד ממנו ,דבר שנעשה מספר פעמים בשנים האחרונות וגרם לאחותי צער ,ועד אז הוא היה ישן בחדר של אחותי ונוצר מצב שעד עכשיו אחותי ישנה עם אחד מההורים .
    בנוסף לבעיה זו ,ישנה בעיה אחרת ,יש לנו שכן שגר שנים מאלינו ,ויש לו בת בת 17 ,שהיא לא מצליחה בלימודים ,והיא מרגישה "אחות" לאחותי ,שטויות , ולאותה נערה יש חברים ,והם מתנהגים בצורה לא טובה ,לגיל שלהם והיא מעלה את אחותי אליה הביתה ,ואף מספרת שהיא אחותה ,ואחותי צריכה להיות חשופה להתנהגות רעה ,וכן יש אצלנו בשכונה שכנים ,שנחשבים עבריינים בחוק ,שהשכנה היתה לפני שנה בערך בקשר איתם ,ולקחה את אחותי אליהם לבית תדיר ,ואחותי שוב היתה צריכה להיות חשופה להתנהגות בלתי הולמת .אני ניסיתי לדבר עם אמא שלי בקשר לזה שלא תלך לאחים שלה וגם לא תתן לה ללכת לשכנה ,ואמא שלי אומרת שהם אחים שלה והיא צריכה ללכת וכן לגבי השכנה היא מסכימה לה ללכת ולקחת את אחותי.
    וזה מגיעה עד לכך שאחותי צריכה היתה להיות סביב חברים שלה ששותים אלכוהול ומדברים כפי שמדברים .ועד לפני מספר חודשים דודה שלי באה לגור אצלנו בת 33 ומאז השכנה באה הרבה אלנו ונראה שמנסים לעשות את אחותי יותר "נשית".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום ערן,
    נראה שאכן אחותך נמצאת בסיכון. אתה צודק. במקרים אחרים הייתי אומרת לך שזו לא אחריותך, ועליך לפנות להורים כדי שהם יקחו אחריות במקומך. במקרה הזה אני מבינה שאתה חש שגם ההורים לא מבינים או לא יכולים לעזור. ייתכן שאתה צודק. במקרה כזה, אני ממליצה לך בדחיפות רבה מאוד לפנות ללשכת הרווחה העירונית ולספר את כל מה שסיפרת כאן, וגם ליועצת בבית הספר של הילדה וגם שם לספר את כל זה. פשוט תעתיק את כל מה שכתבת, על נייר, ותמסור עותק אחד ברווחה ועותק אחד בבית הספר לידי היועצת. דחוף.
    אתה יכול גם לשלוח עותק אחד לאגודת אל"י, אתה יכול להשיג את הכתובת שלהם באתר שלהם באינטרנט. (להקיש אל"י בגוגל וזה עולה מיד).
    בהצלחה.
    אם אתה זקוק לעזרה נוספת, אתה יכול לפנות אלי שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, אשמח לקבל עדכון.

סמדר ריינר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם אדבר איתם פנים אל פנים?

חסוי
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם אפשר לתקן את הפגיעה שנוצר בה ?

חסוי
    29/08/2010

אם נוצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום ערן,
    אפשר לטפל בה אם נוצרה פגיעה, וזה ישפר את מצבה, ולכן כדאי לעשות זאת כמה שיותר מהר. אתה יכול לדבר איתם פנים אל פנים, אני ממליצה לך לגבות את פנייתך בכתב. כשדברים מדווחים בכתב זה יכול לשפר את המחוייבות לטפל בהם כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ב'

סמדר ריינר
    29/08/2010

ערן,
    אם אתה זקוק לעזרה בעניין הפנייה בכתב לרשויות, אתה מוזמן לפנות אלי טלפונית ואני אעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו