ילד בן 8 אחרי כוויות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 8 אחרי כוויות
    ayalamol
    30/08/2010

שלום רב. בני בן 8 מאושפז בתל השומר עם כוויות נרחבות וצורך בהשתלה לאחר שילד אחר (שהיה חבר טוב שלו ) שפך עליו מים רותחים מתוך התקף זעם. בני סובל מכאבים נוראים ויש לו המון כעס על הילד הפוגע. אני מאד חוששת גם מפגיעה נפשית ורצה כמה שיותר להקטין את הנזק. נאמר לי שבבית חולים אין פסיכולוג ילדים שיכול לדבר עם בני. מה אני יכולה לעשות ? לחקות עד שנשתחרר ולפנות לקופת חולים ? עד כמה דחוף טיפול פסיכולוגי במקרים כאלה ? האם יש איזה גופים שמטפלים במקרים כאלה ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 אחרי כוויות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 אחרי כוויות

ליאת גרוס
    30/08/2010

שלום לך
    אכן סיפור מזעזע שאין כדוגמתו. תהיו חזקים ואני מאחלת החלמה מהירה וקלה.
    הילד צודק שהוא כועס. תני לו לבטא כעס זה, לכעוס להתעצבן.
    אני אישית לא מכירה גוף שיכול לסייע. נסי להתייעץ עם העובדת הסוציאלית של בית החולים.
    אם הילד חזק , סביר שיצליח להתמודד בעצמו עם הטראומה. יחד עם זאת פגישה או שניים עם איש מקצוע לעיבוד החוויה אכן יכולה לעזור. גם רעיונות לדרכים להתמודד עם הכאב יכולים לתרום.
    נסי להתייעץ סביב הנושאים: "התמודדות עם טראומה". ו"התמודדות עם כאב".
    בינתיים תני לו לספר כמה פעמים שירצה על מה שקרה. עודדי אותו לדבר על זה. אל תלחצי.
    עודדי שחברים יבואו לבקר והוא יחוש נאהב.
    לדעתי לא כדאי לתת לילד האלים לבקר בשלב זה. מישהו צריך לעזור גם לו אבל זו לא הבעייה שלכם.
    פנייה לאיש מקצוע דחופה רק אם נסגר ולא מדבר על האירוע או מדבר באופן לא רציף ולא הגיוני או שהזכרונות חוזרים שוב ושוב ללא שליטה. אני מקווה שזה לא המצב.
    החלמה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא רוצה לדבר על זה

ayalamol
    01/09/2010

האם זה שהוא לא רוצה לדבר על הנושא יכול להיות סימן לבעיה? הוא סיפר פעם-פעמים כאשר שאלתי , הצלחתי להבין את הסיפור במלואו רק לאחר מספר פעמים ויותר הוא לא מדבר על זה. מדבר על הכל חוץ מזה. כשכואב מאד מביע המון כעס על הילד ודורש לקחת אותו ל"בית משפט", אבל כשכמרגיש יותר טוב - לא מדבר על זה כלל וכששואלים מראה אי רצון לחזור לזה. האם זה חכול להיות סימן שהוא מדחיק את זה פנימה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוויות לילד בן 8

ליאת גרוס
    02/09/2010

קשה לי לתת תשובה חד משמעית. סליחה.
    מצד אחד חשוב שידבר על זה כי דיבור עוזר לעבד ולעכל את החוויה מבחינה רגשית. מצד שני לא נכון ללחוץ עליו. כדאי להתייעץ עם מישהו נוסף.
    אני מסכימה איתו שצריך להעניש באופן חמור את הילד הפוגע. החוויה של בנך שמישהו שפגע בו יצא בלי תגובה עלולה להחמיר את הקושי. הוא זקוק לאיזה שהיא תחושת שליטה במצב ואפשרות להחזיר.
    אם את במצב מתאים - בדקי מה קורה עם הילד השני. לדעתי כדאי לך להגיש תלונה במשטרה. תראי לבנך שאת פועלת למענו ולא תתני לדברים לעבור... אם קשה לך ערבי את בעלך או קרוב משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו