מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד לא מרוצהאמא30/08/2010
יש לנו ילד בכור בן 7 ועשרה חודשים , הוא מאוד אחראי חכם כמו כן הוא מאוד רגיש, לעיתים הוא עדיין מרטיב במיטה אך בסך הכל הוא עצמאי מתקלח לבד, לוקח בגדים מהארון, ומתארגן בזריזות.
הבעיה העיקרית איתו היא שהוא תמיד לא מרוצה וכל הזמן יש לו תחושה שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה, בבוקר הוא פותח את המקרר ומבקש מעדן אפילו שהוא יודע שלא אוכלים אצלנו מעדן בבוקר, הוא מעונין לשים בבקבוק קרח שלו מידי בוקר תרכיז על אף שהוא יודע שאצלנו נוהגים לשים מיץ רק בראשי חודשים וימי שישי, הוא רוצה לשים א.שוקו בכמות רבה על אף שאצלינו שמים רק כפית אחת , בכל הזדמנות הוא טורח לומר שאסור לו כלום והוא ממש לא שמח במה שהוא מקבל והוא יהיה מרוצה ברגע שייתנו לו יותר, הניסיון שלנו מראה שגם כאשר אנחנו נותנים לו יותר ומאוד מתאמצים עדיין הוא לא מסופק ומחפש דברים אחרים כדי להתלונן התחושה שלנו מאוד קשה וגם כאשר אנחנו מנסים לשקף לו שהוא מקבל המון דברים שלאחרים אין הוא לא משתכנע.
אשמח לשמוע את עצתכם כדי שילדנו יהיה מרוצה ושמח יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אמא30/08/2010למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד לא מרוצה
סמדר ריינר30/08/2010שלום לך,
קודם כל בשום מקום לא כתוב שילד צריך היות כל הזמן לא מרוצה. אז הוא לא מרוצה, אז מה? אם זה נורא מציק לכם וככה הוא מקבל התייחסות - יש סיכוי שזה ימשיך כל הזמן.
עם זאת, אני לא בטוחה שהעניין הוא שהילד שלכם סתם לא מרוצה כי הוא רוצה עוד. יכול להיות, אני לא מכירה אותכם, אבל יכול להיות שיש בבית שלכם המון חוקים. אפילו חוק שקובע כמה אבקה שמים בשוקו. זה קצת מגביל את יכולת הביטוי האישית של כל אחד. הרי לכל אחד יש טעם אחר, ויכול להיות שהילד שלכם רוצה קצת אפשרות לביטוי אישי ולשליטה על הטעם שלו. לקבוע מתי ממתיקים במיץ, מתי אוכלים מעדן וכמה כפיות אבקה שמים בשוקו זה נשמע לי קצת נוקשה מדי, ולא נותן מקום לכך שלכל אחד יש טעם אחר. אני מבינה שמה שעומד מאחורי זה הם שיקולים בריאותיים, אבל יכול להיות שהילד שלכם רוצה יותר חופש בחירה ולא בהכרח יותר משאבים ואולי יש מקום ליותר גמישות בחוקים הבייתיים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)