מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי בת השנתיים ו - 9 רוצה לשלוטאילת17/11/2007
בתי רוצה שהכל יקרה כפי שהיא רוצה בדיוק, ואם לא, אז יש טנטרומים נוראיים. בהתחלה חשבתי שזה הגיל, אבל אני מתחילה לחשוש שזו ממש בעיה. היא מאוד חכמה ויש עם מי לדבר, אבל לפעמים כאילו שנשרף הפיוז והיא נכנסת לטירופים של בכי, היחנקויות, מרביצה לי וכו' והרבה פעמים על דברים לא הגיוניים, כמו ללכת לחוג של שעה שש בארבע. איך אני יודעת אם מה שקורה זה נורמאלי או שהגיע הזמן ללכת לייעוץ? אני די מיואשת וטרודה, אני לא יודעת אם אני פועלת נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים "הנורא"
שרון באומל18/11/2007שלום אילת
אני חושבת שמאוד ייתכן שביתך נמצאת עדיין בגיל של בדיקת כוחה היחסי בעולם, שליטתה והשפעתה, המתואר בספרות כגיל שנתיים "הנורא". אני מציעה לך לחשוב על המקומות בהם את רוצה להציב גבולות. אם אקח לדוגמא את ההליכה לחוג בשעה לא הגיונית, הייתי מציעה, בשעת רוגע, לומר לה משהו בנוסח: "מהשבוע אנחנו יוצאות לחוג בשעה רבע לשש, כיוון שזו השעה המתאימה ליציאה לחוג". לאחר מכן, אני מציעה לעמוד בכך בעקביות וכן לצפות שהיא תנסה גבול זה. אם היא בטנטרום, אני מציעה להיות לידה, אפילו לנסות לחבק, אם היא נותנת. אני מציעה לתת לגיטימציה לכל הרגשות השליליים שמתעוררים. כגון: "זה נורא קשה כשמישהו מחליט משהו בשבילך". בנוסף, אני מציעה לתת אופציה נוספת כגון: בזמן הציפייה לחוג אפשר לשחק יחד משחק שאוהבים/לקלף יחד תפוזים לאחרי החוג ועוד דברים העולים על רוחך.
העיקרון של מתן ראציונאל +עמידה בגבולות ומתן לגיטימציה לרגשות שליליים שעולים +מתן אופציה אחרת נכון לכל גבול שאת עומדת להציב.
אם את מנסה דרך זו או ואראציה שלה ורואה שהעניינים לא זזים, אולי יהיה כדאי לפנות לייעוץ לאיש מקצוע. אולם, אני מציעה לתת לכך מעט זמן.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)