בתי בת השנתיים ו - 9 רוצה לשלוט

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת השנתיים ו - 9 רוצה לשלוט
    אילת
    17/11/2007

בתי רוצה שהכל יקרה כפי שהיא רוצה בדיוק, ואם לא, אז יש טנטרומים נוראיים. בהתחלה חשבתי שזה הגיל, אבל אני מתחילה לחשוש שזו ממש בעיה. היא מאוד חכמה ויש עם מי לדבר, אבל לפעמים כאילו שנשרף הפיוז והיא נכנסת לטירופים של בכי, היחנקויות, מרביצה לי וכו' והרבה פעמים על דברים לא הגיוניים, כמו ללכת לחוג של שעה שש בארבע. איך אני יודעת אם מה שקורה זה נורמאלי או שהגיע הזמן ללכת לייעוץ? אני די מיואשת וטרודה, אני לא יודעת אם אני פועלת נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים "הנורא"

שרון באומל
    18/11/2007

שלום אילת
    אני חושבת שמאוד ייתכן שביתך נמצאת עדיין בגיל של בדיקת כוחה היחסי בעולם, שליטתה והשפעתה, המתואר בספרות כגיל שנתיים "הנורא". אני מציעה לך לחשוב על המקומות בהם את רוצה להציב גבולות. אם אקח לדוגמא את ההליכה לחוג בשעה לא הגיונית, הייתי מציעה, בשעת רוגע, לומר לה משהו בנוסח: "מהשבוע אנחנו יוצאות לחוג בשעה רבע לשש, כיוון שזו השעה המתאימה ליציאה לחוג". לאחר מכן, אני מציעה לעמוד בכך בעקביות וכן לצפות שהיא תנסה גבול זה. אם היא בטנטרום, אני מציעה להיות לידה, אפילו לנסות לחבק, אם היא נותנת. אני מציעה לתת לגיטימציה לכל הרגשות השליליים שמתעוררים. כגון: "זה נורא קשה כשמישהו מחליט משהו בשבילך". בנוסף, אני מציעה לתת אופציה נוספת כגון: בזמן הציפייה לחוג אפשר לשחק יחד משחק שאוהבים/לקלף יחד תפוזים לאחרי החוג ועוד דברים העולים על רוחך.
    העיקרון של מתן ראציונאל +עמידה בגבולות ומתן לגיטימציה לרגשות שליליים שעולים +מתן אופציה אחרת נכון לכל גבול שאת עומדת להציב.
    אם את מנסה דרך זו או ואראציה שלה ורואה שהעניינים לא זזים, אולי יהיה כדאי לפנות לייעוץ לאיש מקצוע. אולם, אני מציעה לתת לכך מעט זמן.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו