ילדה בת ארבע בגן עם בנות כמעט שש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת ארבע בגן עם בנות כמעט שש
    ענת
    30/08/2010

ביתי התחילה גן שבו יש טרום חובה וחובה יחד. זה עתה מלאו לה ארבע. בגן 17 בנות "גדולות" ו-13 "קטנות". הא מדברת על אחת הילדות הגדולות (קרוב לשש) וכמה הייתה רוצה להיות חברה שלה וסיפרה לי שאף אחת לא שיחקה איתה בחצר וכמה היא רוצה להיות חברה של אותה ילדה גדולה. כשבאתי לאסוף אותה ואחת הילדות ה"קטנות" (בגילה) רצתה להתנדנד איתה היא אמרה לה "לא רוצה להתנדנד עם קטנה". קשה כרגע לשוחח שיחה ממשית עם הגננת בעניין.. מדובר בילדה שהייתה הכוכבת של הגן הקודם בין ביתר כי הייתה בין הגדולים. איזה כלים אני יכולה לתת לה להתמודדות? האם שילוב שתי קבוצות גיל כאלו הוא בכללאפשרי? האם ניתן להפיק מזה גם דברים חיוביים לילדה? כיצד יכולה הגננת להעצים גם את ילדות הטרום חובה (יש עליה לחץ שתכין טוב את החובה לכיתה א')? אני מאד חוששת לבטחונה העצמי היות והיא אינה מודעת לפערים האובייקטיבים הגדולים הקיימים בין קבוצות הגיל ועלולה ליחס הבדלים אלו לכך שהיא כביכול פחות טובה או מוכשרת- אנא עיזרו לי לחזק את הילדה בצורה נכונה, תודה רבה, ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא תשובתכם זה חשוב לי מאד- תודה!

ענת
    31/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות מנהלות הפורום לעניין

ענת
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי ויענו לך כבר,חשוב לי לקרוא

כוכי
    01/09/2010

אצלי זה אותו סיפור טרום חובה אם ילדים בני 4 , 5, 6 , הגיעה לגן בלי חברים או חברות.

לגמרי לבד בגן חדש מול ילדים שבאו מגנים אחרים אבל ביחד, ראיתי אותה היום וליבי נצבט
    זאת ילדה מלאת ביטחון עצמי שבאה ממסגרת פרטית ששם הייתה הכוכבת
    ואני רוצה קצת עזרה ותמיכה איך לגרום לה להרגיש טוב, או להאמין שהזמן יעשה את שלו.

בהצלחה לשנינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן רב גילאי

ליאת גרוס
    02/09/2010

שלום ענת
    אני מסכימה איתך כי חסרונות הגן הרב גילאי עולות על היתרונות. יחד עם זאת השד לא נורא כלכך. תני לה כמה שבועות למצוא את מקומה. זה בסדר אם תחווה שיש גם ילדות גדולות ומפותחות ממנה. אפשרי לה להתחבר לגדולות וקטנות כרצונה. עודדי אותה לשחק עם מי שבא לה והסבירי לה כי לא הגודל משנה אלא תכונות ותחומי עניין .
    לדעתי הכי כדאי לשוחח עם הגננת. כך תדעי כיצד היא נתייחסת לקטנים ומתמודדת עם הרב גילאיות. סביר שהיא יודעת מה היא עושה. ייתכן מאד ששיחה עימה תרגיע אותך. אם תראי בעייתיות גם בהמשך בקשי לשוחח עם פסיכולוג הגן. הוא (או היא)יוכל להדריך את הגננת באופן שלא יאיים או יבקר את התנהלותה.
    והכי חשוב. תני לשנה להתחיל. אל תילחצי מכלום עד אחרי החגים. תני לזמן לעשות את שלו. רב הבעיות נפתרות מעצמן ואם תתפתח בעיה תסמכי על עצמך ועל ביתך שתדעו להתמודד.
    שנה טובה ונפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת על תשובתך המרגיעה

ענת
    02/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות הגן החד גילאי

שלי נפתלי
    30/04/2015

הי ליאת וכל מאן דבעי,
    כמרכזת ועדת החינוך ביישובי, אני מחפשת בנרות איש/אשת חינוך שסבור כי גן חד גילאי עדיף על גן דו גילאי, ומוכן להסביר את הנושא על פי תפישתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות הגן החד גילאי - תגובה

פז שפירא
    01/05/2015

הי לכל מי שהתעניין בנושא,

לגן חד גילאי ולגן רב גילאי יתרונות וחסרונות. למשל, בגן חד גילאי, לצוות הגן יש פחות מורכבות באשר לתכנים ובאשר לצרכים של שתי קבוצות הגיל. כמו כן, לילדים יש מבחר רב יותר של ילדים איתם ניתן להתחבר מאותו הגיל. מאידך, בגן רב גילאי ישנה אפשרות ללמוד דברים חדשים שלא ניתן בגן חד גילאי: הגדולים יכולים ללמוד להושיט עזרה לקטנים וכך לרכוש דימוי עצמי גבוה יותר והקטנים יכולים לחקות את הגדולים ולהחשף לתכנים שלא היו נחשפים אליהם בגן חד גילאי.

במידה וילדה גדולה בגן לא רוצה להתחבר לילדה קטנה, אין זה אומר שכל הילדים הגדולים לא ירצו להתחבר לקטנים. דווקא ישנם ילדים גדולים שהחיבור עם ילד קטן יתאים להם. ניתן להסביר לילדה שלא כל ילד רוצה להתחבר, שזה עצוב ומתסכל אך זהו המצב וניתן לחשוב על ילדים אחרים איתם אולי תרצה להתחבר. כמו כן, לגבי אותה הילדה הגדולה, ניתן לבדוק אם היא תרצה להגיע למפגש עם ביתך אחה"צ וכך אולי יווצר קשר שיאפשר משחק משותף בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו