מעבר דירה ולידת ילד שני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה ולידת ילד שני
    דלית
    17/11/2007

אני בחודש שישי ויש לי ילד בכור בן שנתיים וחצי עוד מעט. לפני חודש קנינו דירה חדשה בשכונה חדשה. יש לנו התלבטות קשה לגבי זמן המעבר לדירה החדשה. האם להוציא את הילד מהגן ולנתק אותו מהחברים שלו או להמתין עד לסוף השנה ?
    יש לקחת בחשבון שבעוד שלושה חודשים גם תתווסף אחות קטנה וחדשה למשפחה וזה מחזק עוד יותר את ההתלבטות כי גם כאן מדובר בשינוי גדול.
    יש לנו אפשרות לעבור בסוף השנה שזה יהיה לאחר הלידה שהתינוקת תהיה כבר בת 5 חודשים בערך
    מקווה לקבל תשובה מהירה כי אנחנו ממש מפחדים לגרות טראומה לילד עם שינויים רבים מדי בזמן כ"כ קצר.
    תודה רבה,
    דלית וגיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה ולידת ילד שני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים

שרון באומל
    18/11/2007

שלום דלית
    אם אתם יכולים ללא קושי לחכות עם מעבר הדירה, אני חושבת שזה יהיה נכון, כדי לא ליצור עומס רב על הילד.
    בכל מקרה, אני מציעה להכין את הילד לכל שינוי בנפרד. אפשר להתחיל עם לידת האחות: על ידי סיפורים (אני ממליצה על ספר הפילפילים), או על ידי כתיבת ספר משותפת לגבי הלידה של אחותו. בספר כדאי לכלול גם את התחושות השליליות שיתעורר, קרוב לוודאי עם לידת האחות. כנ"ל לגבי מעבר הדירה ומעבר לגן חדש. אם הדברים לא יהיו במקביל, אני חושבת שזה יהיה פחות מבלבל עבור ילדך.
    לגבי עוד עצות לאח חדש, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית לגיל הרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו