מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה להיתנהגות בתיאא31/08/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת שבע מנישואיי הקודמים אני נשואה לאדם מקסים כבר 4 שנים יחד בתי מיתברר שאוהבת לעשות לו חיים קשים -בהתחלה היא קראה לו אבא הדברים שהיו בגדר הנורמה לפני כשנה היא התחילה לא להקשיב לו עם הוא נתן לה עונש אז כשהוא יוצא לעבודה היא מנסה אותי(אולי אמא תוותר ופשוט בחוצפטה אוברת על הדברים)למשל הוא אמר לא לצפות בטלויזיה ולא להיות במחשב אחרי שהוא יוצא היא צופה וניכנסת לחדר מחשב פשוט לא מיתיחסת -אני לא מסכימה לה וזה הופך את הבית לא נעים כשהוא לא בבית היא קוראת לו אבא כשהוא מגיע הביתה היא אפילו לא אומרת לא שלום היא עושה פרצופים מאחורי גבו פשוט זוועה אני פשוט מיתביישת מהיתנהגות שלה בבית היא עושה כאילו בכוונה שטויות אבל בבית הספר היא תלמידה מצטיינת וילדה רגישה ומקסימה כל דבר צריך לומר לה מידי יום במטלות בית או בבקר לצחצח שיניים ועוד כל מיני דברים שהם קטנים אבל מרגיזים לעתים היא מראה שהיא ממש בוגרת לעתים זה בלתי נטפס -לנו ילדה משוטפת בת שנתיים ילדה מקסימה שמקבלת חום ואהבה גם הגדולה מקבלת אבל לעתים אנחנו מיתנהגים לפי צורך או עונש -בעלי לא ממש יודע איך לתת לה את האהבה או איך לשוחח איתה כבר ממש נימעס לו ואני מרגישה שאני לא נותנת לה מספיק למרות שהיא הולכת לחוג סיפריה ויוצאים כמובן לבילואים אבל כשהיא מקבלת משהו מאיתנו או מחמאות היא מתחילה לעשות שטויות ואנחנו נימנעים לתת לה מחמאות - בבקשה תייעצו לי - הילדה רואנ את אביה אחת לשבועיים וחוזרת פשוט בלתי ניסבלת אני יודעת שהוא מסיט אותה נגדינו היא הפסיקה לכבד את בעלי מסיבה זו הוא כל הזמן אומר זה לא אבא שלך והיא פשוט מבולבלת אין לי מושג כבר מה להסביר לילדה -מקווה לקבל תשובה - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה להתנהגות הבת
סמדר ריינר31/08/2010שלום לך,
תראי, ברור שאני נגד הסתה של הורה נגד הורה אחר. זו לא הדרך. עם זאת הגרוש שלך לא לגמרי טועה. אכן בעלך הוא לא אבא שלה. אין מה לעשות, יש לה רק אבא אחד וזה לא הוא. וזה לא משנה עכשיו עד כמה אבא שלה מעורב בחיים שלה ואם הוא משלם מזונות או לא וכו'. הוא האבא. לצפות מהילדה שתקרא לגבר אחר אבא זה מבלבל ולא אמיתי וגם דורש ממנה להעליב את אבא שלה ולבגוד בו. וזה לא פייר להעמיד את הילדה במצב הזה. תארי לך שלגרוש שלך הייתה חברה וביתך הייתה נדרשת לקרוא לה אמא כל פעם שהייתה מגיעה לשם, והאישה הזו היית אומרת מה דעתה על כמות הצפייה שלה בטלוויזיה, על ההגיינה שלה ועוד הערות חינוכיות כאלה ואחרות לגבי הבת שלך, שאולי מנוגדות לדעתך וכו'.
יכול להיות שיש מקום שתיגשו לייעוץ שיעזור לכם להגדיר באיזה דברים יש מקום למילה של בעלך בנוגע לילדה מתוקף זה שהוא גר איתכם ובאיזה דברים הוא לא יכול לקבוע כיוון שהוא לא אבא שלה. זה דבר מאוד מסובך, כי החיים באמת מורכבים, הוא באמת גר איתכם ונמצא איתכם כל הזמן. ברור למשל שאם הילדה עושה רעש שמפריע לו לנוח - מותר לו להעיר לה, אבל אני לא בטוחה שזה עניינו להגביל את שעות המחשב שלה או להעניש אותה.
לכן נראה לי שכדאי שתקבלו ייעוץ מסודר לגבי העניין הזה ולגבי סמכות הורים והצבת גבולות בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)