קשיי נשימה עקב לחץ נפשי בילדה בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה עקב לחץ נפשי בילדה בת 8
    אתי
    01/09/2010

ביתי בת ה- 8 מתלוננת מזה כחודשיים על קשיי נשימה בלתי מוסברים. במהלך הדרך לוו הקשיים גם בדלקת ריאות שטופלה, אולם הקושי בנשימה עדייןי נותר. הופנתה לבירור רפואי נרחב אולם כל הבדיקות יצאו תקינות, והוסבר לי כי ייתכן ומדובר בביטוי ללחץ נפשי. לציין כי אינני רואה כל סיבה ללחץ ו/או חרדה ואף שאלתי המון פעמים את הילדה אם משהו מציק לה אך תמיד נענתי בשלילה. האם יש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי, אם כן האם אפשר לקבל המלצה למטפל מתאים באיזור נתניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה

סמדר ריינר
    01/09/2010

שלום אתי,
    לא תמיד ילידם יודעים להצביע על הסיבות שלהם למצוקה. בכל אופן אכן יש מצוקה מתבטאת דרך הגוף. לכן כדאי לקחת אותה לפסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית שעובדים עם חרדות בשילוב ביופידבק, כי באופן הזה חלק מהטיפול משלב גם הרפייה בעזרת הנשימה ובשיטות אחרות. אני לא מכירה מטפל באיזור נתניה, אך את יכולה לחפש בגוגל את האתר של אגודת א.י.ל.ים, זו האגודה המקצועית של מטפלי הביופידבק ולחפש שם ברשימות המטפלים שלהם מישהו באיזור נתניה שמטפל בילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

שרון
    28/09/2010

ביתי בת 7 וחצי
    לאחרונה סיפרה לי שיש לה הרבה אנחות (לוקחת נשימות עמוקות לעיתים תכופות)
    ובאמת במעקב אחריה ראיתי שאכן כך
    מה הסיבה לכך ?
    אני מודאגת מאוד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה

סמדר ריינר
    28/09/2010

שלום ליאת,
    לא סיפרת שום פרטים על המשפחה והילדה, כך שאין לי ממש דרך אפילו להתחיל לשער מה הסיבה. אני מניחה שהיא חווה מצוקה ריגשית כלשהי, מסיבה כלשהי. כשאנשים נמצאים בלחץ או בחרדה, הדבר מתבטא לעיתים בתחושת מחסור בחמצן.
    תנסו לברר וןלהבין טוב יותר מה בחייה יכול לגרום לה לכך - האם שינוי כלשהו במפשחה - הולדת אח, מעבר דירה, משבר במשפחה חס וחלילה, או האם יש קושי לימודי, קושי חברתי, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

שרון
    30/09/2010

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה?

סמדר ריינר
    01/10/2010

קיבלת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו