הילד לא רוצה אותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילד לא רוצה אותי
    עינב
    01/09/2010

יש לי ילד כבן שלוש (כמעט) ובתקופה האחרונה - חצי שנה בערך הוא מראה העדפה ברורה לאבא.
    זה מתבטא בכך שהוא רק רוצה שאבא יקח לגן, אבא ירדים, אבא יקלח. וכשאני רק מתקרבת הוא מתבטא במילים כגון: אמא לכי, אני לא רוצה אותך פה. רק אני ואבא.

יש לציין שכשאני איתו לבד, כיף לנו, אנחנו מבלים משחקים יוצרים. עד שאבא מגיע, ואז הוא שוכח את כל הכיף שהיה איתי.

כמה פרטים שאולי יכולים להסביר את התופעה:
    אני עובדת במשמרות. למרות שזה תמיד היה.
    בתקופה המדוברת בדיוק עברנו דירה וכרגע אנחנו מתגוררים אצא ההורים שלי.
    אני בהריון(חודש 8), אך זה התחיל עוד לפני שסיפרנו לו. או שבכלל זה היה נראה.

בהתחלה לא ייחסתי חשיבות, אך לאחרונה זנ נראה לי כבר מוגזםוני חייבת להבין מהיכן נובעת ההתנהגות הזו ואיך ניתן לשנות אותה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא רוצה אותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שמעדיף הורה.

סמדר ריינר
    01/09/2010

שלום עינב,
    זה לא נכון שהילד לא רוצה אותך, עובדה שכשאתם ביחד - הוא כן נהנה להיות איתך. ההשערה שי הי אשהייתכן וההתנהגות הזו כן קשורה להריון, למרות שנדמה לך זה התחיל לפני שהוא ידע. גם אם הוא לא ידע שאת בהריון בדיוק, הוא בודאי שם לב בתחילת ההריון שאת עייפה יותר, פחות פנויה אליו, אוי לא תמיד מרגישה טוב וכו'.
    בנך נכנס לתקופה האדיפלית בהתפתחות, בתקופת הגיל הזו ילדים נהיים מאוד מודעים לכך שאבא ולאמא יש קשר מיוחד, שהם, הילדים לא תמיד חלק ממנו. זה מעורר אצלם קנאה, וגם התפכחות מהאשליה שהם מרכז העולם. פתאום הם ערים לאפשרות שאבא ואמא היו שם עוד לפניהם, הם לא תמיד היו, ולא מהם התחיל העולם. חלק מהתוצרים של אותו קשר מיוחד שיש להורים בלעדיהם הוא ההריון. גם אם נדמה לנו שאם לא הסברנו או לא רואים הילד לא מבין - זה לא כל כך מדוייק, כי משהו הוא כן מבין, למרות שהוא אולי לא יודע לשים זאת במילים. לכן בגיל הזה רואים הרבה פעמים ילדים מעדיפים הורה אחד על פני השני, כדי לנסות ו"להפריד" את הזוגיות הזו בין ההורים ולהידחף באמצע. מה שבנך עושה הוא יוצר "זוגיות"עם כל אחד מההורים בנפרד - כשהוא איתך הוא איתך לחוד וכשהוא עם אבא הוא איתו לחוד.
    את לא יכולה לשלוט על ההעדפה הזו שלו, וגם אין טעם להיעלב ממנה, אבל אתם בהחלט לא חייבים לשתף איתה פעולה.
    כלומר הוא יכול להעדיף את מי שבא לו, זו זכותו, אתם אנשים בוגרים ואתם לא אמורים להיעלב מילד, אבל אתם תענו לזה רק אם זה מסתדר עם מה שנראה לכם נכון באותו רגע.
    כלומר אם החלטתם על סידור עבודה שבעלך מכין ארוחת ערב או יוצר עם הכלב ואת מקלחת את הילד - זה מה שיהיה, גם אם הוא יצרח וישתולל, הוא לא באמת יכול לשנות סדרי עולם עד כדי כך ולקבוע לכם מה לעשות, אבל מצד שני אין טעם לכעוס עליו או להיעלב ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עינב
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו