עקשנות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עקשנות
    מאמ
    17/11/2007

שלום רב,
    ביתי הקטנה בת כמעט 12 עושה עצמה לא שומעת את שאלות/בקשותי, ראש קטן, לכל מה שהיא צריכה לעשות , אני צריכה להסביר לה כמו לילד שלא יודע שבכלל מדובר בו, וזה כמדובר רק במה היא צריכה לעשות , נתק מבחינתה . אבל כשהיא רוצה משהו או רוצה להשמיע את עצמה היא יודעת יפה מאוד . כשאני מוכיחה אותה היא פוקחת עיני עגל ושותקת , פעולה והתייחסות שמוציאים אותי מהכלים . אני לא יודעת איך להתנהג איתה שום עונש לא יגרום או גורם לה להגיד אני מצטערת על התנהגותי או בכלל סליחה . אציין שאני כן אומרת לילדי סליחה כשאני טועה בהתנהגות כזו או אחרת. אחיותיה גדולות ממנה בכמעט עשור והן כיום בחודשים האחרונים , לא בבית ביום יום . אוניברסיטה וצבא.
    אנא עזרו לי איך ללמד אותה להבין שעקשנות ואטימות אינה הדרך ובטח לא במערכת שלנו (שלי ושלה)
    האבא הינו = או"ם , פשוטו כמשמעו. לכן משם אני לא מחכה לישועה.
    נא תשובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקשנות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקשנות

שרון באומל
    18/11/2007

שלום לך.
    גיל הנעורים מביא עימו פעמים רבות קונפליקטים וקצרים בתקשורת. זה גיל בו מגלה המתבגר מחדש את עצמאותו ונפרדותו, ומבטא זאת בדרכים שונות. אני מציעה לשבת עם ביתך בשעת רוגע ומנוחה ולומר לה משהו בנוסח: "שמתי לב שתמיד כשאני מבקשת ממך משהו, את עושה עצמך כלא שומעת. המצב הזה לא יכול להימשך מבחינתי". לאחר מכן אני מציעה לכן לכתוב חוזה (פשוטו כמשמעו), בו יצויינו החובות והזכויות שלה לגבי הבית, יציאות מהבית וכדומה. כנ"ל לגבי הרצונות שלה. החוזה יכול לכלול גם מה קורה כאשר מפירים אותו. אני מציעה לכן גם לחתום על החוזה, ולתלות אותו במקום ברור בבית, ולנסות לקיים אותו הכי טוב שאפשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו