מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגרסיה אצל בת 4ליאת01/09/2010
אני אם לבת 4 ובן 6.5. בתי נגמלה בגיל שנתיים ושבעה חודשים. הגמילה היתה מוצלחת והיה שיתוף פעולה מלא. הבעיה היא שלפני שנה נולדו לי 2 אחייניות מדהימות וכל הפוקוס של המשפחה על שתיהן, לפני כן היא היתה הכי קטנה מכל האחיינים. היא מאוד מקנאה ביחס שלי ושל אימי_סבתה) אליהן ומאז שנולדו היא מפספסת, לא לגמרי אלא מרטיבה מעט את התחתונים ומתאפקת.לפיפי
אני אובדת עצות. לפני חודשיים לקחתי את כל התחתונים שלה והחבאתי כדי שלא יהיו בהישג ידה מכיוון שהיה שלב שאמרתי לה שבכל פעם שמפספסת שתיקח לה לבד תחתונים כדי כביכול להוריד את תשומת הלב שלי לעניין ההרטבות-אך מה שקרה זה שכל היום היתה מרטיבה ומחליפה קרוב ל5-6 תחתונים ביום. וכשראיתי שהיא נהנית מההחלפות החלטתי להחביא ולאמר לה שאין יותר תחתונים כולם מלוכלכים ושיש רק תחתון אחד ליום והיא מקבלת אותו אחרי המקלחת. השיטה עבדה כחודש וקצת ואז היא חטפה דלקת בשתן ומאז יש עוד פעם את אותו סיפור של ההרטבות.דרך אגב אני עדיין ממשיכה בשיטת תחתון אחד ליום וזה לא הולך. חשוב לציין שזה לא קורה בגן.
מה לעשות?? אין לי כבר אף פתרון. אנא יעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה
סמדר ריינר01/09/2010שלום ליאת,
נשמע שאת חושבת שאת מבינה מה היה הגורם הריגשי לרגרסיה אצל ביתך אבל את לא מתייחסת אליו. אם את חושבת שזה נובע מקנאה, או מרצון של בתך להיות תינוקת שוב, או לקבל יותר יחס, כדאי לדבר איתה על כך, ובאהדה. לדבר איתה על כך שאולי לפעמים נמאס לה להיות גדולה, אולי בא לה להיות קטנה כמו האחייניות, אולי היא מרגישה שפחות שמים אליה לב וזה נורא עצוב לה בלב וקשה לה. דרך אגב - בקשר אלייך היא צודקת. אין סיבה שתתני לה להרגיש שהאחייניות גוזלות ממך תשומת לב שמגיעה לה, את לא אמא שלהן אלא אמא שלה ולה את חייבת קודם. אפילו שהן נורא חמודות, אולי כדאי שתתאפקי כשאת לידה, היא לא חייבת להיות עדה לזה מצידך, על אנשים אחרים במשפחה אין לך שליטה אבל לגבייך היא צודקת, בהחלט הגיוני לצפות ממך לתת לה עדיפות.
כדאי גם שתקדישי לה זמן איכות איתה לבד. אם ההכרה בקושי שלה וההתייחסות לא עוזרת ייתכן שיש עוד גורמים שאת לא יודעת עליהם ואז כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת01/09/2010תודה על התשובה. אך רציתתי להגיב שאני לא מתעלמת ממנה ליד הקטנטנות אלא מתייחסת אליהן כפי שמתייחסים לתינוקות בגילן. הרי אי אפשר להתעלם מהן, למרות שניסיתי את זה...
האם את מציעה שלא אלך לבקרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר01/09/2010שלום ליאת,
לא, אני לא מציעה לך שלא תלכי לבקרן, אלא רק שתמתני את תגובות ההתפעלות שלך מהן ליד הבת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)