רגרסיה אצל בת 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה אצל בת 4
    ליאת
    01/09/2010

אני אם לבת 4 ובן 6.5. בתי נגמלה בגיל שנתיים ושבעה חודשים. הגמילה היתה מוצלחת והיה שיתוף פעולה מלא. הבעיה היא שלפני שנה נולדו לי 2 אחייניות מדהימות וכל הפוקוס של המשפחה על שתיהן, לפני כן היא היתה הכי קטנה מכל האחיינים. היא מאוד מקנאה ביחס שלי ושל אימי_סבתה) אליהן ומאז שנולדו היא מפספסת, לא לגמרי אלא מרטיבה מעט את התחתונים ומתאפקת.לפיפי
    אני אובדת עצות. לפני חודשיים לקחתי את כל התחתונים שלה והחבאתי כדי שלא יהיו בהישג ידה מכיוון שהיה שלב שאמרתי לה שבכל פעם שמפספסת שתיקח לה לבד תחתונים כדי כביכול להוריד את תשומת הלב שלי לעניין ההרטבות-אך מה שקרה זה שכל היום היתה מרטיבה ומחליפה קרוב ל5-6 תחתונים ביום. וכשראיתי שהיא נהנית מההחלפות החלטתי להחביא ולאמר לה שאין יותר תחתונים כולם מלוכלכים ושיש רק תחתון אחד ליום והיא מקבלת אותו אחרי המקלחת. השיטה עבדה כחודש וקצת ואז היא חטפה דלקת בשתן ומאז יש עוד פעם את אותו סיפור של ההרטבות.דרך אגב אני עדיין ממשיכה בשיטת תחתון אחד ליום וזה לא הולך. חשוב לציין שזה לא קורה בגן.
    מה לעשות?? אין לי כבר אף פתרון. אנא יעצו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה אצל בת 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה

סמדר ריינר
    01/09/2010

שלום ליאת,
    נשמע שאת חושבת שאת מבינה מה היה הגורם הריגשי לרגרסיה אצל ביתך אבל את לא מתייחסת אליו. אם את חושבת שזה נובע מקנאה, או מרצון של בתך להיות תינוקת שוב, או לקבל יותר יחס, כדאי לדבר איתה על כך, ובאהדה. לדבר איתה על כך שאולי לפעמים נמאס לה להיות גדולה, אולי בא לה להיות קטנה כמו האחייניות, אולי היא מרגישה שפחות שמים אליה לב וזה נורא עצוב לה בלב וקשה לה. דרך אגב - בקשר אלייך היא צודקת. אין סיבה שתתני לה להרגיש שהאחייניות גוזלות ממך תשומת לב שמגיעה לה, את לא אמא שלהן אלא אמא שלה ולה את חייבת קודם. אפילו שהן נורא חמודות, אולי כדאי שתתאפקי כשאת לידה, היא לא חייבת להיות עדה לזה מצידך, על אנשים אחרים במשפחה אין לך שליטה אבל לגבייך היא צודקת, בהחלט הגיוני לצפות ממך לתת לה עדיפות.
    כדאי גם שתקדישי לה זמן איכות איתה לבד. אם ההכרה בקושי שלה וההתייחסות לא עוזרת ייתכן שיש עוד גורמים שאת לא יודעת עליהם ואז כדאי לפנות לאיש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ליאת
    01/09/2010

תודה על התשובה. אך רציתתי להגיב שאני לא מתעלמת ממנה ליד הקטנטנות אלא מתייחסת אליהן כפי שמתייחסים לתינוקות בגילן. הרי אי אפשר להתעלם מהן, למרות שניסיתי את זה...
    האם את מציעה שלא אלך לבקרן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/09/2010

שלום ליאת,
    לא, אני לא מציעה לך שלא תלכי לבקרן, אלא רק שתמתני את תגובות ההתפעלות שלך מהן ליד הבת שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו