ילדה שלא מכינה שיעורים ומסתירה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שלא מכינה שיעורים ומסתירה
    יובל
    17/11/2007

שלום
    ילדתי (הבכורה) בת 7.5 בכיתה ב'. עד היום לא היה לי צורך לבדוק אחריה את שיעורי הבית. היא נחשבת תלמידה מצטיינת (גם נבחנה ואובחנה כמצטיינת בכיתה) ומעולם לא בדקתי אחריה את שיעורי הבית. לא הייתי צריכה וגם חשבתי שכך תתרגל לעובדה שזו אחריותה.
    היום ביקשתי לראות את היומן שלה (שם לא כתובים דברים אישיים אלא משימות לשיעור והערות של המורה) היא סירבה להראות לי. אחרי שהלכה לישון הצצתי וראיתי מסר שני מהמורה על שלא הכינה שיעורי בית ושדרושה חתימתי בעניין.
    מפריעים לי שני דברים:
    1. ההסתרה
    2. אי הכנת שיעורי הבית.
    איך נוהגים? איך גורמים לה להגיד מעצמה? איך אני יכולה לבדוק את הסיבה לכך? מה אפשר / אי אפשר לצפות מילד בגיל כזה? האם לתת עונש?

אשמח לתשובה בהקדם.
    יובל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי הכנת שיעורי בית

שושי יעקובי
    18/11/2007

חינכת אותה לקחת אחריות על שיעורי הבית. זה לכשעצמו מסר חשוב ונבון.
    מסיבה כלשהי החלטת לבדוק את יומנה (מה הוביל אותך לכך?)
    ההסתרה היא לרוב התנהגות שילדים נוקטים בה כשהם חוששים מאוד מתגובת הוריהם, חוששים לעורר כעס רב, עונש, ביקורת חריפה וכו' . תארת ילדה נבונה ומצטיינת לא הייתי נוקטת בעונש חמור על מעידה זמנית. הגישה שלי למצבים כגון אלו היא לשוחח עם הילדה על מה שקרה. על מנת שהיא תשתף פעולה עליך לנטרל את הכעס שלך, כפי הנראה קיימת אצלך דאגה רבה ממה שאת מייחסת לאי הכנת שיעורי בית. להגיד כי דאגת מסיבה זו או אחרת והחלטת לראות מה קורה. את רוצה באמת להבין מה הסיבה לכך שהיא לא הכינה שיעורי בית. את סומכת עליה, זה לא מאפיין אותה אז מה הסיבה.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.triada.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו