אם מוטרדת- עזרה דחופה!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אם מוטרדת- עזרה דחופה!!
    אתי
    01/09/2010

שלום רב,
    אני עומדת בפני דילמה הקשורה בבני בן השנתיים ורבע.
    היום הוא החל את שנת הלימודים בגן שהיה בו לפני שנה. השנה, הוא וחבר נוסף נמצאים בגיל הנ"ל וכל השאר חדשים ונעים בגילאי שנה- שנה וחצי. לפני חמישה חודשים נולד נסיך חדש למשפחה ולבני הגדול היה קושי מסויים. בימים אלו הוא כבר מקבל אותו, מחבק ומבין שיש ילד נוסף בבית. בנוסף, לפני כשבועיים התחלנו גמילה מחיתולים והוא עמד במשימה יפה מאוד. ולשאלתי- האם שינויים כמו אח חדש וגמילה הם גדולים ומשמעותיים ובגללם אשאיר אותו שנה נוספת בגן המוכר אך בסביבת ילדים קטנים ממנו? האם כדאי לשקול מעבר לגן אחר בו יהיו ילדים בני גילו? אני מאוד חוששת ששינוי נוסף עלול לעשות נזק או להקשות עליו מאוד, מצד שני, אני מרגישה שהוא הולך לפספס שנה בה הוא יכול לפתח כישוריים חברתיים נוספים לאלו הקיימים עם בני גילו.
    בטח תהיה הרמת גבה, מדוע לא ביררתי קודם לכן ומדוע ההפתעה ביום הראשון לפתיחת השנה. כנראה הלידה ותקופת ההסתגלות גרמו לחוסר העירנות....
    אודה לתשובה מהירה, אני מוטרדת מאוד מהעניין.
    בברכה,
    אתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אם מוטרדת- עזרה דחופה!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטה לגבי מעבר גן

סמדר ריינר
    01/09/2010

שלום אתי,
    את שואלת שאלה שבעצם דורשת להתנבא ואת זה קשה לי לעשות. בודאי שיש יתרונות וחסרונות לכל מצב, וזה גם תלוי בנתוני הגן שאליו תבחרי להעביר את הילד שלך, והאם יש שם ילדים שהוא מכיר.
    לכן לצערי אין לי תשובה חד משמעית לתת לך, ואני לא בטוחה שבמקרים כאלה יש תשובה כזו.
    מה שאת כן יכולה לעשות זה להזמין ילדים בני גילו אחה"צ הבייתה כדי שיוכל אז להתנסות בקשרים חברתיים עם בני גילו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לגבי מעבר גן

אתי
    01/09/2010

שלום סמדר,

ראשית, תודה על תשובתך.
    כנראה שלא הבהרתי את עצמי מספיק...
    אם אעביר אותו גן, זה יהיה גן חדש שלא יהיו בו ילדים שהוא מכיר (עדיין לא חיפשתי, אני עדיין מהרהרת בדילמה).
    השאלה שלי אם השינויים שהוא התמודד איתם לאחרונה "מספיקים" לעת עתה ולא כדאי ל"העמיס" עליו שינוי נוסף, שינוי של מעבר גן חדש עם כל המשתמע מכך. בסביבה שבה אנו גרים אין ילדים בגילו ולכן, רוב הקשרים החברתיים מבוססים על הגן, מה גם שאת רוב שעות היום הוא מבלה בגן. אני חייבת לציין שהוא ילד מדהים, חברותי ומאוד אוהב ילדים וחברה ואני פוחדת שהילדים הקטנים בגן יגרמו לו לאבד עניין או לחילופין לשחק עם מי שיש.
    האם את חושבת שעדיף להשאיר אותו בגן מוכר עם ילדים קטנים ממנו (שגם אותם הוא לא מכיר, פרט לילד אחד בגילו) ולשלם מחיר בהתפתחות החברתית או להעביר לגן חדש שיהיו בו בני גילו שהוא לא מכיר ולשלם מחיר של שינוי נוסף על הגמילה ועל לידת אח חדש?
    אני מקווה שהפרטים הנוספים יבהירו את השאלה/דילמה ויסייעו לך לענות לי.

תודה
    אתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן

סמדר ריינר
    02/09/2010

שלום אתי,
    לא, לצערי הפרטים הנוספים לא גורמים לי לדעת באופן חד משמעי מה עדיף. כן, הוא עבר הרבה, כן מעברים זה לא דבר טוב, עדיין אני לא יודעת מה הנזק שייגרם לו ומה עדיף, אלה שאלות היפוטתיות שקשה לחזות אותן במקרה הזה. יש יתרונות וחסרונות לכל החלטה וגם סיכון מסויים. צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו