דילמה רצינית חייבת תשובה או עצה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה רצינית חייבת תשובה או עצה
    אמא
    02/09/2010

אני אמא לילדה מדהימה בת 4 וארבעה חודשים. בשבוע שעבר ילדתי בת נוספת ובנוסף לכך ילדתי המדהימה נכנסה לגן עירייה אחרי שלוש שנים שהיתה בגן פרטי וגדלה עם ילדים שהפכו להיות חברים
    בגן הפרטי היו 15 ילדים. בשל עזיבת כל ילדי הגן הפרטי החלטנו להעבירה לגן עירייה
    אולם בגן הנוכחי יש לי בעיות עם מספר דברים:
    1. ילדתי היא הילדה הגדולה ביותר ומדובר בגן שמשלב ילידי שנת 2007 וילדי שנת 2006 אולם נובמבר דצמבר. בתי היא ילדה מאוד מפותחת ובוגרת לגילה, וירבלית מאוד. משמע ההבדלים הם של חצי שנה ומעלה. אני הייתי מעוניינת שתשתלב בגן של טרום חובה - חובה.
    2. לצערי היא הגיעה גם היום לגן שלחתי אותה עם בעלי מפני שאתמול הייתי איתה היא לא רצתה להתנתק , תפסה אותי חזק ופרצה בבכי היסטרי עד אשר הסייעת הועילה בטובה לקחה אותה ואמרה לי ללכת
    בבוקר היא לא רצתה ללכת לגן ואמרה שלא כיף לה שם אבל עזרה לי להכין את תיק האוכל שלה, והלכה אולם היא לא היתה מוכנה שוב לעזוב את בעלי, אף אחד מאנשי הצוות לא דאג לסייע לו ולהרגיע את הילדה, והילדה היתה במצוקה לא עזבה את חולצתו של בעלי ופרצה בבכי היסטרי
    למרות שבעלי ניסה לשכנע אותה שאני אגיע לקחת אותה מהגן בקרוב ושיהיה לה כיף ושתצייר לבעלי ציור לעבודה וכו'.
    אגב היא הילדה היחידה שמתנהגת כך ולוקחת את המעבר קשה ובוכה בהיסטריה רצינית

לצערי ילדתי חובה שני שינויים רציניים בחיים. גם אחות חדשה וגם גן חדש ואיני יודעת מה לעשות

שאלתי ,
    האם לתת לזה צ'אנס בכל זאת ותוך כמה זמן הסתגלות נורמטיבית נחשבת ומעבר לכך זו כבר בעיה?

האם כדאי ורצוי להעבירה לגן עם ילדים בני גילה ומעלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת אנא קיראו

אמא
    02/09/2010

מדובר בילדה מלאת ביטחון עצמי, שנפרדה מכל החברים מהגן הקודם והיא לגמרי לבד בגן .
    אני אחרי לידה כל היום בוכה ומוטרדת בגלל הילדה, יש לה קשיים רציניים להפרד מאיתנו וזה צובט לי בלב.
    אני קרובה מאוד להוציא אותה משם
    אני רואה את ההבדלים בינה לבין הילדים האחרים שלהם הפרידה הרבה יותר קלה הם אינם בוכים וישר רצים לשחק
    אתמול הגעתי אמנם הילדה לא בכתה, אבל בזמן שכל הילדים שיחקו בחצר, היא ישבה לבד בצד ולא שיחקה כלל.
    מיותר לציין שהגננת והסייעת אפילו לא ניגשו או עודדו אותה
    אני מרגישה חסרת אונים טוטלי בעניין

אני חושבת שזה אולי קשור לכך שהיא ילדה מאוד בוגרת כבר בת 4.4 ויתכן שהיא לוקחת את הדברים אחרת
    העניין הוא שבגני שעשועים היא כן מתחברת אולם כאן הסיפור שונה לגמרי ופתאום קשה לה להסתגל
    הייתי בטוחה שמדובר בילדה חזקה אבל כנראה טעיתי.
    מה אני יכולה לעשות בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה

ליאת גרוס
    02/09/2010

שלום לך
    תשובתי לשתי השאלות היא חיובית.
    ראשית אם בגן יש רב מוחלט של ילדים צעירים מביתך בחצי שנה ומעלה כדאי לנסות למצוא גן מתאים יותר.
    בלי קשר- זה נורמלי שיש זמן התאקלמות ולא צריך להיבל. יחד עם זאת חשוב מאד שצוות הגן יהיה ער לדברים ויסייע לפרידה מהירה ולתמיכה בילדה לאחריה. אם את מתרשמת שהצוות לא כזה, הרי לך סיבה נוספת לנסות ולעבור לגן אחר.
    אם את מחליטה להישאר שוחחי עם הגננת ובקשי ממנה לסייע עד שדברים ירגעו. במקביל אל תשדרי לילדה שהיא מסכנה. אלא שהיא כבר גדולה ויכולה להתמודד.
    עשית לה טוב שילדת עבורה אחות קטנה. אין מקום לייסורי מצפון. קראי על דרכים נכונות להסייע לילד להתמודד עם לידת אח/ות ופעלי בהתאם.

אל תדאגי... יהיה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מקסימה ליאת , תודה רבה על התשובה

אמא
    02/09/2010

המהירה , עודדת אותי מאוד

אמא מעודדת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו