פחדים מהעתיד הקרוב -דחוףףףף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים מהעתיד הקרוב -דחוףףףף
    חוה
    02/09/2010

שלום רב,
    בתי בת 12 , ילד רגישה מאוד בעל דמיון מפותח ועולם פנימי עשיר מאוד.
    כבר 3 ימים בוכה כי היא לא מצליחה להוציא את המחשבות הרעות שיש לה בראש.
    היא לא מפסיקה לבכות שהיא מסבירה שהיא מפחדת להשאר בעולם הזה לבד מפחדת שאמא ואבא
    ימותו בעוד 50 שנה או סבא וסבתא ימותו , מסרבת להשלים עם המוות , עם גלגל החיים.
    הילדה ממש בהיסטריה , ישנה בלילה אבל לא אוכלת טוב.
    שואלת מה יהיה בעוד 20 ,30 שנה , מה יהיה עם אמר ואבא?
    מה אני עונה לה , איך אני מסבירה . האם ללכת לפסיכולוג ? יש לה עוד שבועיים ארוע בת מצווה
    ויש לה למה לצפות , להתרגש, ךשמוח. אבל.....היא רק בוכה , מה אני עושה .
    עזרי לי בבקשה.
    תודה , חוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים מהעתיד

סמדר ריינר
    02/09/2010

שלום חוה,
    יכול להיות שהפחדים נובעים מבת המצווה הקרבה ובאה. אירוע בת המצווה מסמל בעיניה כנראה את הרגע שבו היא עוברת מילדות לבגרות. כנראה שאצלה בראש יש חיבור בין להיות גדולה לבין להסתדר לגמרי לבד ולהיות נורא בודדה. היא רואה את הדברים בצורה נורא קיצונית. אולי כדאי לדבר איתה על כך שבמאת כולם מתים9 בסוף, אך מה שחשוב הוא מה שעושים בזמן שנמצאים בחיים. עוד 20 שנה כבר תהיה לה, כך אנחנו מקווים משפחה משל עצמה, ועיסוקים משל שיסייעו לעבור את מה שהחיים מזמנים, והיא לא אמורה להישאר לבד כשאתם לא תהיו.
    אם אתם רואים שכל זה לא עוזר והיא ממשיכה להיות בחרדה, והתפקוד שלה יורד, כן יש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו