בעיית הקשבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית הקשבה
    טל
    18/11/2007

בתנו בת 8.5 היא הבכורה ואחריה יש לנו בן בן 5, היא ילדה אהובה מאד אלינו (היא יודעת ומרגישה),נפלאה שנונה ואינטלגנטית.
    בתקופה האחרונה (מזה מספר חודשים) אני שמה לב לבעיית הקשבה !!!
    כל דבר אני אומרת לפחות 5 פעמים. (שללנו בעיה בריאותית) היא שומעת מצוין את מה שאנו אומרים רק המשפט "רגע " שגור בפיה וגם כאשר היא מתרצה לעשות היא עושה "חצי " דרך, ואומר הבלאגן חוגג בבית מרגע כניסתה מביה"ס חפצים מפוזרים בכל רחבי הבית והחדר שלה עולה על גדותיו. כך גם בהשכמה, בהזמנתה לאכול עימנו, בהליכה לישון , למקלחת וכולי הכל - רגע!!!ניסיתי להסביר בצורה יפה- זה לא הלך, קבענו כללים גם זה לא עבד,וכעת יש גם עונשים . ברור לי שהיא לא עושה בכוונת תחילה כי היא ילדה מקסימה ואוהבת אותנו, אבל גם העונשים לא ממש עוזרים זה מחזיק יומיים שלושה ואח"כ היא חוזרת לסורה.
    היא רק בת 8.5 ואני חוששת לבאות....
    מה עושים אנא עזרתך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הקשבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הענות לדרישות ומשמעת

שושי יעקובי
    18/11/2007

בתך כניראה עולה עוד שלב בהתפתחותה. כל שלב התפתחותי של ילד מרחיב את דרגת העצמאות שהוא זקוק ודורש מהוריו. עליכם לשנות את הגישה שלכם כלפיה. לא עוד דרישות ועונשים המתאימים לילדים בני 5-6. היא מתקדמת לקראת גיל ההתבגרות (כיום זה מתחיל בגילאי 10-12). המשמעות של זה היא שינוי בדרכי התקשורת שלכם עם הילדה. לאפשר מרחב שלה שם מותר לה לארגן את הדברים כפי שהיא רוצה ולדרוש ממנה לכבד את המרחב של כלל הבית ושם הכללים אחרים. כניראה שגם העונשים צריכים להיות תואמים לילדה בוגרת יותר.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית התפתחותית
    www.rtiada.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו