מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עייפות אצל בת שנתיים וחציעינת04/09/2010
שלום
אני אמא לבת שנתיים וחצי.
שכמעט כל הזמן עייפה
בד"כ היא ישנה בממוצע בלילה בין 8 וחצי שעות ל 9 וחצי שעות.
לא משנה מתי תלך לישון תתעורר בן 4 לחמש בבוקר (בין 7 ל-22:00)
לכן בד"כ משכיבה אותה לישון בין 7 ל-7 וחצי כדי שלפחות תצבור שעות שינה
בבירור אני יכולה לראות שכשהיא ישנה 10 שעות בלילה היא לא מתעוררת עייפה, לעומת כשהיא ישנה פחות שעות שזה מה שקורה לרוב הגדול.
ניסינו הכל כשהיא קמה מוקדם כדי תחזור לישון ושום דבר לא עזר ,יש לה מן שעון ביולוגי כנראה.
כשישנה מעט יחסית היא מתעוררת עייפה, עצבנית ברמות על, משהו באמת לא נורמלי,כאילו היא ילדה אחרת.כך גם לגבי צהריים בסופש כשישנה בבית ולא בגן. קודם כל היא הרבה פעמים מתנגדת לישון ,בסוף היא ישנה אבל שתינו יוצאות מותשות מ"המלחמה". בשבתות לפעמים כמו היום- היא ישנהמעט בלילה וקמה גבמורה מעייפות אחרי שעה וחצי ,לא רציתי להמשיך את יום שבת בעצבים שלה ושלי ולכן אמרתי שתלך למיטה ודווקא הסכימה .אבל אחרי 5 דק במיטה רצתה לקום ולא הסכימה לישון, הסכימה לישון איתי במיטה,ולא ממש נרדמה, רק שיחקה,ודברה במיטהץץ אחרי צעקות שלי ואיום שאחזירה למיטה שלה נרדמה תוך דקה וישנה שעתיים.(ידוע לי שהקטע עם המיטה לא טוב,וזאת כבר הפעם השנייה שאני עושה זאת אבל אני מותשת ואין לי כוחות להתמודד עם העייפות שלה אחר כך)....
גם באמצע שבוע כשישנה צהריים בגן (שעה וחצי בערך)היא יחסית נהיית עייפה מהר מהר (אולי בגלל שלא ישנה מספיק בלילה וזה לא מספיק לה..)
ליתר בטחון אבדוק מחר עם רופא הילדים אם שווה לעשות בדיקת דם לבדוק ברזל,אבל אני לא מאמינה שזאת הבעיה.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון ביולוגי וגבולות
נעמה סבג שמש04/09/2010עינת שלום,
לגבי ההתעוררות בשעה קבועה לפנות בקר, האם ניסיתם ללטף אותה 20 דקות לפני הזמן כדי שהגוף יחווה עוררות וכך תתערבו בשעון הביולוגי???
לגבי קשיי ההרדמה בשעות הצהריים- לגמרי מדובר בקושי בגבולות. לו הייתי צופה בכם הייתי יכולה לתת הנחיות מדוייקות..
הייתי ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)