מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםאורית04/09/2010
שלום רב,
ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים, נולדה בשבוע מוקדם מאד במשקל 590 גרם. מגיל קטן מאד היא מגיעה למצבי בכי עם הפסקות נשימה והתעלפות. התייעצנו לגבי הבכי עם מס' רופאים ונאמר לנו שזה התנהגותי. אני מאד נלחצת מזה, בעלי הפסיק להילחץ ולכן נותן לה להגיע למצב הזה והעיקר לא לרצות אותה תמיד. אני מאד מתוסכלת מהמצב בגלל מס' דברים: 1. יש ימים שהיא רוצה כל הזמן בידיים. היא צמודה אליי מאד ואם אני לא מרימה אותה היא עושה את הסצינה עם הבכי, דבר שמאד מלחיץ אותי וגם את אחותה בת ה-5.
יש לציין שזה פסק כמעט לחלוטין עד שהתחיל החופש הגדול והיא הייתה איתי הרבה .
2. בזמן האחרון קורה שהיא לא רוצה לשים טיטול או שמשהו שאני עושה לה לא נראה לה ואז היא מתחילה בבכי הכולל צרחות, בעיטות , בכי שיכול להימשך חצי שעה ויותר ואי מאפשר לרצות אותה. היא עליי מחבקת וצורחת עד שנרגעת לבסוף. אני ממש מיואשת . אני מרגישה ממש מותשת ולא יודעת איך להגיב ומה לעשות. מצד אחד אני ממש פוחדת עליה ומגוננת עליה בגלל עברה ומצד שני מתוסכלת.
מה לעשות? איך להגיב לבכי ואיך להגיב להיצמדות שלה אליי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
סמדר ריינר05/09/2010שלום אורית,
בעלך צודק. האופן בו את מגוננת על הילדה מזיק לה ומשמר את הדפוס הזה. את צריכה להתרשם הרבה פחות מהבכי שלה, ולא להילחץ ממנו. ילדים בוכים, ובחלק מהמקרים זו טקטיקה שנועדה להשיג סוג מסויים של התייחסות. כשההתייחסות הזו לא תקרה, הטקטיקה תדעך. כרגע את מזיקה לה ומתישה את עצמך וגם פוגעת באחותה שנאלצת לפנות לה הרבה מקום. את זה את לא רואה כי אחותה לא בוכה, אבל זה לא אומר שהיא לא סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית05/09/2010שלום,
רציתי לשאול מה עליי לעשות כשביתי נצמדת לי לרגל ובוכה ומבקשת ידיים. האם עליי להתעלם ולתת לה לבכות עד מצב של התעלפות??.
אשמח לקבל כלים איך לנהוג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר06/09/2010שלום אורית.
כן. התשובה היא כן. גם ההתעלפות המדומה או האמיתי היא טקטיקה. לא יקרה לה שום דבר בלתי הפיך, תנוח דעתך, היא לא עומדת למות. הדבר היחיד שיקרה הוא שהיא תבין שזה לא עוזר בפעם הבאה וזה יקרה פחות.
ואם היא מתעלפת, אס מה היא תקבל תמיד כל מה שהיא רוצה כי מפחדים מההתעלפות שלה? זו לא שיטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)