ילד שנשאר שעות רבות לבד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שנשאר שעות רבות לבד
    יפית
    05/09/2010

שלום,
    אנחנו הורים לבן 4 ובן שנה.
    בן ה-4 הפסיק לישון צהריים מאז שנכנס לגן מועצה- לפני כשנה.
    גם לפני כן הוא לא ישן הרבה והיה מתעורר כל בוקר ב5, 5וחצי.
    התינוק ישן צהריים (אני מתיחסת לסופי שבוע) וגם לנו קשה לוותר על התענוג.
    ניסינו שילך לישון אך זה ממש לא מצליח ויוצר ריב. החלטתי שעדיף שלא ישן כי אז קשה לו להירדם בלילה ונשאר ער עד ממש מאוחר.
    שאלתי היא: האם העובדה שהוא מבלה שעות בלעדינו בבית בזמן שאנחנו והתינוק ישנים יכולים לגרום לו נזק כלשהו (פסיכולוגי כמובן).
    הוא צופה בטלויזיה או משחק במשחקים שלו בחדר.
    הוא בא מדי פעם ושואל מתי נקום ואנחנו אומרים לו שעוד מעט והוא חוזר למשחקיו.
    זה קורה גם בבקרים בשבתות כשהתינוק עדיין ישן ואני רוצה לנצל את הזמן לעוד כמה שעות שינה.
    מה דעתכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנשאר שעות רבות לבד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד שנשאר שעות לבד

סמדר ריינר
    05/09/2010

שלום לך,
    לא ציינת בכמה שעות מדובר, וכן לא ציינת איזה דברים אתם עושים איתו כשאתם ביחד ומה סדר היום שלו בשאר השבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יפית
    06/09/2010

הי,
    הילד נשאר בבוקר שבת בין 2-3 שעות, ובצהריים בין שעה-שעתיים.
    סדר היום שלו בשאר השבוע הוא: גן עד השעה 16:30 ואח"כ בילוי איתי ועם אחיו הקטן. או אצל חבר, או בפארק שעשועים, בבית יחד אנחנו משחקים משחקי קופסא, או עושים בריכה, או הולכים יחד לסופר ומבלים בקניות.או משחק חופשי שלו בבית לצידי או איתי.
    למעט השעות שהוא קם ולא מעונין לישון ואנחנו רוצים עוד קצת לנצל את השקט מהתינוק ולנוח אנחנו מבלים יחד את רוב הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    06/09/2010

שלום לך,
    קודם כל נרא לי שיש חשיבות שבתוך לוח הזמנים שלכם יהיו גם זמנים שבהם אתם מבלים איתו לבד, ללא האח הקטן. גם נראה לי נכון לקצר את הזמנים של השינה לשעה או לשלושת רבעי שעה. הילד שלכם הוא בעל יכולות והוא דורש מעצמו המון, אבל זה קשה לו וייתכן שהוא חש צורך לרצות אתכם וזה יותר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו