לבני בן ה- 6 בעיות חברתיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לבני בן ה- 6 בעיות חברתיות
    צבי
    05/09/2010

שלום רב,
    לבני בן ה-6 ישנו קושי רב ליצור קשר חברתי עם בנים. מצב זה נמשך מגיל 3 שנים.
    אין לו שום עינין בבנים וגם הוא נרתע מהם.
    בתור אב שמשחק ומבלה עם בנו אני לא מרגיש כך, אבל עכשיו שהוא בכיתה א, אני דיי מודאג ומרגיש כי הוא מפתח תלות בילדה שיושבת לצידו בכיתה והיא כל עולמו החברתי.
    את בן אחותי (גיל 10), הוא מקבל ומעוניין לשחק עימו ונראה כי הוא בוטח בו, אך הם לא בני אותו הגיל.
    בני מרגיש במצוקה שלנו ולכן הוא מבטיח כי ישחק עם בנים בביה"ס וכמובן אנו יודעים כי הוא לא מסוגל לגשת לבנים, לדבר או להצטרף אליהם.
    יש לנו כל מיני פחדים לגבי זהותו המינית וההשלכות לכך ואיננו רוצים שיסבול ומעוניינים לעזור לו.
    הילד בעל אינטלגנציה רגשית גבוהה ורצון רב להיות מושלם ולהצליח (מאוד תחרותי).
    מצטער על ריבוי הפרטים,
    תודה,
    צבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לבני בן ה- 6 בעיות חברתיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חברתיות

סמדר ריינר
    05/09/2010

שלום צבי,
    לא ציינת האם יש עוש סיבות לחשש שלכם לגבי זהותו המינית? האם יש לו התנהגויות נשיות? האם מעדיף משחקים של בנות? בגדים של בנות? תסרוקות של בנות?
    אם זה רק העניין של קשר עם בנים זה לא חייב להיות בכיוון של זהות מינית זה יכול להיות באמת קשור לחשש שלו מתחרות ומתוקפנות.
    חשוב לבדוק מה מהסרים שעובירם בבית לגבי הישיגיות ותחרות. כדאי שאתה התשחק איתו במשחקים שונים שכוללים תחרות ואפילו התגוששויות ביניכם, עם דגש על כך שלפעמים אתה מפסיד ולפעמים הוא, וזה בסדר וזה גם לפעמים כיף ומשעשע, ואם טועים אז מתקנים וכו'.
    אם אתם עדיין מודאגים אנא פנו לייעוץמסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

צבי
    05/09/2010

בני אוהב לרקוד ונראה כי לפעמים תנועותיו נשיות, הוא אוהב לשחק עם WEBKINS וכל מיני דובים. הוא מדבר אליהם ואוהב הצגות.
    בני ואני מתגוששים לפעמים (רשום לחוג ג'ודו) ואני משתדל להתפרע איתו ולשחק משחקי בנים, למשל בחוף הים אני מרגיש שההתנהגות שלו היא טבעית לחלוטין.
    היו פעמים שבני חיקה התנהגות של בנות (דיבור, הליכה) אך זה בא ונעלם. ייתכן והוא גם מרגיש שאנו מתבוננים בו.
    ישנם מקרים שבני קופא במקום מפחד כאשר הוא רואה בנים משתוללים ואך אומר לי כי כואבת לו הרגל או הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

סמדר ריינר
    05/09/2010

שלום צבי,
    ייתכן שיש קושי בעניין הזהות המינית עצל בנך. אין וודאות של מאה אחוז שזה לא יעבור עם ההתבגרות אבל גם אין וודאות הפוכה.
    שוב, אם זה מטריד אתכם אולי כדאי שתפנו לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו