מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף דחף דחוף !מירי06/09/2010
שלוםן רב.
יש לי ילד בן 3.8. חכם , פיקח, חברותי ועם זאת מאד רגיש. מאד סקרן (בכל אופן היה כזה..), ומאד
חם (זה הדבר הראשון שאומרים עליו בגן, מלבד היותו מאד פיקח-לדעת הגננות).
השארנו אותו בגן הפרטי שלו , ולא העברנו לגן עירוני, רק בשביל לא ליצור לו משבר (שעבר בשנה שעברה) ושיחזק לו את הביטחון העצמי, גם בהיותו בין הגדולים.
אכן הוא חיכה מאד לחזור לגן, וחזר בשמחה לחברים
למרות זאת, , משהו עובר עליו או שהוא פשוט עובר את גיל המרד (גיל 4 ? ), ההתנהגות שלו מאד מדאיגה ומתסכלת ואני אפרט:
1. מאד מפונק, מדבר בצורה מאד מפונקת, כל הזמן מקטר ומיילל (פשוט בלי הפסקה).
בוכה על כל דבר קטן. כל הזמן בא בדרישות- ואם לא מקבל את מה שרוצה (מנסים להציב גבולות...)בוכה כמו תינוק ולאחרונה ממש משתולל. בזמן האחרון גם מרים ידיים עלינו, וגם על עצמו....
2. עקשן מאד. אנחנו אומרים "שחור" והוא אומר "לבן"......בכוונה, לא מוכן להקשיב...
3. מאד שלילי/נגטיבי בעיקר כלפי עצמו. אני לא יכול, אני לא מסוגל......זה לא יפה...- וזאת למרות שמגיל קטן אנחנו מחנכים אותו להאמין בעצמו (ויש לו גם ספרים כאלה במקרה ), ושאם הוא רוצה הוא יכול, מאד מפרגנים ומעודדים ונותנים מילה טובה כשצריך
4. דבר חדש שמעמיד אותנו במבחן כל פעם מחדש : מנסה להכתיב לנו מי יעשה מה עבורו. אם אבא בא להוציא אותו מהרכב- "אני רוצה את אמא" וגם כשכבר יצא רוצה להיכנס חזרה כדי שאמא תוציא.
כשאבא בא להלביש אותו, צרח שרוצה את אמא, ופשט שוב את בגדיו כדי שאמא תלביש...
והכי גרוע, באמצע הליילה, קרא בצרחות לאמא כדי שתביא לו את המוצץ (למרות שהמוצץ לידו...)
ושוב זרק אותו בכוונה כדי שאמא תקום...היו גם מקרים שאמא באה לעשות משהו והוא רצה אבא.(עלייי לציין כי אלה דוגמאות מקריות, וכי חלוקת התפקידים ביני לבין בעלי בעניין הילדים היא שווה. אמא עושה בשבילו המון וגם אבא).
5. כל דבר רוצה עכשיו ! לא יודע דחיית סיפוקים.
6. כשמגיע מהגן, כל מה שרוצה זה או לראות טלוויזיה, או חברים (לרדת למטה, ללכת לחברים...).
אני מרגישה שהילד המתוק שלי הולך לאיבוד, מאבד מהקסם האישי שלו (ויש לו!) והופך לכמעט בלתי נסבל. (עליי לציין, שבגן, לדברי הגננת, הוא מקסים וממושמע, שום דבר ממה שתיראתי בבית...
אין לו שום סיבה להיות ב"דיכאון", כי הוא לא במצב של שינוי או מעבר. להיפך, שמרנו לו על היציבות שלו. מקבל המון חום ואהבה משנינו והרבה פרגון ועידוד.
עליי לציין שיש לו אחות קטנה בת שנה וחצי. עלה בדעתי שאולי הוא מקנא , אבל זה נראה לי קצת לא הגיוני, כי מרגע היוולדה ועד היום לא הייתה בו שום קנאה. להיפך, תמיד דואג לה, מחבק אותה , מנשק. לאחרונה התחיל לריב איתה... היא גם לא מקבלת יותר ממנו. הייתי אומרת אפילו שדברים באים על חשבונה ולא על חשבונו....אנא מכם, עזרו לי להבין מה יש לילד שלי ? מה נכנס בו ? האם זה משבר מוכר שיחלוף או משהו שיש לטפל בו בצורה מקצועית ? אני ממש מודאגת...תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
סמדר ריינר06/09/2010שלום מירי,
ייתכן מאוד שלילד שלכם יש בעיית גבולות, שנובעת מכך שאתם כל הזמן מפרשים חוסר שביעות רצון שלו כאילו אתם עשיתם משהו לא בסדר, ולא מוכנים לקבל את זה שיש תוקפנות ויש קנאה, שצריך לקבל אותם מצד אחד, אך מצד שני לא לתת לילד לנהל את הבית עם ההוראות שלו.
ילדים תמיד מקנאים באחים הקטנים שלהם, זה לא משנה כמה תתאמצו וגם אם תעשו הכל ממש בסדר, מטבע הדברים אתם לא מטפלים בתינוקת בת שנה כמו בילד בן 4 וזו כבר סיבה לקנא, אפילו אם לו יותר כיף. כנראה אתם לא מוכנים לקבל שום רגש שלילי שלו, ואז גם הוא לא יודע מה לעשות עם הרגשות שליליים שלו, ומצד שני הוא מרגיש את זה חולשה מצידכם, כי הוא מבין שיש דברים שאתם לא יכולים לעמוד בהם וזה משאיר אותו מאוד לבד.
נראה לי שאתם זקוקים להדרכת הורים קצת יותר מפורטת, איך להציב גבולות ואיך להתמודד עם זה שמותר לילד שלכם לקנא, להיות תוקפני, וכו', ואיך מתמודדים עם הרגשות האלה שלו, בלי לנסות לרצות אותו ובלי לפרש את זה כטענה נגד ההורות שלכם (הרי אתם כל כך משתדלים , למה הוא עושה לכם את זה?:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)