מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוק חדש+גן חדש+צהרון חדש במקביל!!ברקת06/09/2010
שלום רב,
אני יודעת שזה קצת ארוך אבל אני במצוקה אז בבקשה תקראו -
יש לנו ילדה מדהימה בת 3 שהיא כל עולמנו ולפני שבוע וחצי ילדתי בן בשעה טובה.
הילדה שלנו, כמו כל הילדים הבכורים אני מניחה, רגילה להיות מרכז העניינים והאוצר הכי יקר של כולם , בעיקר שלנו (ועדיין כמובן) אבל היא מקנאה מאוד בתינוק החדש למרות שאנחנו ממשיכים להעניק לה את מלוא תשומת הלב והאהבה שניתן וזה מובן לנו.
הבעיה שלנו היא שלא מספיק שהיא צריכה לקבל ולהתרגל לאח חדש , בדיוק באותו זמן היא צריכה להתרגל לגן החדש (גן עירייה) עם גננות חדשות וילדים חדשים , ואחרי הגן היא גם צריכה לעבור לצהרון עם גננות חדשות וילדים חדשים שוב ומאוד מאוד קשה לה עם זה והיא בוכה המון וזה גורם לי כאב וצער רב שאני בעצמי בוכה בגללה - לדעתי זה פשוט לעשות עוול לילדה שצריכה לעבור 3 דברים חדשים וקשים במקביל ואני לא חושבת שילדה בת 3 צריכה או מסוגלת לעבור את זה בקלות ולכן רציתי לשאול לדעתכם :
אולי כדאי שאחזיר אותה לגן הפרטי שהיתה בו בשנה שעברה - אליו היא רגילה, אוהבת מאוד את הגננות והמון חברים שלה נשארו עוד שנה על מנת שההסתגלות שלה תהיה קלה יותר ולחסוך ממנה את כל המעברים החדשים האלו.
אני רוצה לציין שחשבתי להשאיר אותה בגן הפרטי בגלל כל האמור אבל אנשים אמרו לי שאין צורך ושהיא חכמה ותסתגל ושיקול נוסף היה שבגן הפרטי הם ישנים המון בצהריים ואז היא נשארת ערה עד מאוחר מאוד ללא סדר יום (11-12 בלילה, נכשלנו בחינוך של להשכיב מוקדם) וחשבתי שעם תינוק יהיה לי מאוד קשה להיות ערה איתה עד שעות כאלו כשבלילות אני גם לא ישנה ואילו בגן עירייה וצהרון לא ישנים צהריים אז היא בטח תירדם בשעה סבירה כמו רוב הילדים בגילה.
אבל עכשיו נראה לי טעות שלא התייעצתי עם מי שמומחה לכך , ולא אכפת לי כבר שיהיה לי קשה להישאר ערה עד מאוחר כל יום - העיקר שהילדה לא תסבול ותעבור את התקופה הזו יותר בקלות ולכן אני פונה אליכם עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי.
בבקשה תענו לי במהרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה בבקשה????
ברקת07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן חדש, אח חדש...
נעמה סבג שמש12/09/2010ברקת,
מצטערת שדווקא שאלתך התפספסה...
תראי, הילדה אכן תסתגל ותתרגל כי זו דרכו של עולם.
כן, בהחלט עדיף היה לא להעביר אותה גן, כל עוד המסגרת הקודמת עדיין מתאימה מבחינת גילאים ורמה.
אך אם את עושה את הצעד, המתיני מעט עם הצהרון. תני לה להסתגל לגן ורק אח"כ תתחילי עם הצהרון.
תעטפו אותה, תעשו את זה נכון ובהדרגתיות וזה יעבור.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ברקת19/09/2010היי,
תודה , אכן בגן הפרטי שהיתה נותרו 11 ילדים בגילה ולגגנת יש תכנים ברמה גבוהה מאוד - לדעתי אפילו יותר מגן עירייה - ולכן מאחר ולא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אמנם עדיין יש קצת קנאה בגלל האח החדש אבל בהחלט רואים את ההבדל בהתנהגות הכוללת !!!
נראה לי שזה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן העירייה וככה היא תתמודד רק עם הקושי של תינוק החדש - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
שוב תודה על התגובה...
מה שאת מתארת זה בדיוק ההתנהגות שהיתה לילדה שלי ...
אז כדי לעדכן אותך - אני לא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה ולכן החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אמנם עדיין יש קצת קנאה בגלל האח החדש אבל בהחלט רואים את ההבדל בהתנהגות הכוללת !!!
אני חושבת שאם בגן הקודם של הילדה שלך יש עדיין ילדים בגילה ולגננת יש תכנים מתאימים לגיל (במקרה שלי לדעתי בגן הפרטי מלמדים תכנים ברמה גבוהה יותר מגן העירייה) - כדאי לך להחזיר אותה (זה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן הנוכחי) וככה היא תתמודד רק עם הקושי של האחות החדשה - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוף של התגובה "הודבק" בטעות- סליחה
ברקת19/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שהסתדרת...
נעמה סבג שמש19/09/2010אני שמחה שאת שלמה עם הצעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברקת תודה רבה על ההתייחסות
אמא20/09/2010לצערי את מיה לא ניתן להחזיר משום שבגן השני, הפרטי נותרו רק 4 ילדים בגילה
בת אחת ושלושה בנים. כמות הילדים ירדה משום שכולנו העברנו לגן עירייה
אני כן אתן צ'אנס לגן החדש, במידה ואגלה שיש בעיה , כמובן שלא אהסס ואחזירה לגן הקודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי אני באותה בעיה עם ילדה בת 4.3
אמא18/09/2010גן חדש+צהרון ואחות חדשה במקביל אחרי שהיתה בגן "חממה" עם חברים ומלכת הגן. כמות של 15 ילדים בלבד.
אנחנו במצוקה וגם הילדה ניכר שהיא במצוקה ענקית
מילדה שמחה ועליזה , צוחקת היא הפכה להיות ילדה חסרת מנוחה, עם "כאבי בטן" וירטואלים לשם קבלת תשומת הלב, עצבנית, ריגרסיה בהטלת שתן, עצובה, אלימה
אנחנו אובדי עצות לחלוטין
אני שוקלת להחזיר אותה לגן שהיתה בו רק כדי להקל עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוש זמן סביר להסתגלות
ד''ר שירי שדה שרביט19/09/2010לאמא שלום,
עדיין לא חלפו 20 ימים מתחילת שנה"ל, ובתוכם היו חגים וימים חלקיים. לכן חשוב לתת לילדה, למסגרת החינוכית וגם לכם עצמכם זמן מספק - לעבד את כל השינויים החדשים ולהתארגן בסיטואציה החדשה בגן ובבית. חשוב להקדיש לילדה זמן אישי בשעות אחהצ ולקבל חלק מהרגרסיה בהבנה. רק מספר שבועות לאחר החזרה מחופשת סוכות ניתן יהיה להתחיל לדבר על קשיים בהסתגלות לגן, עד אז זהו זמן סביר בהחלט.
בהקבלה לתינוקת החדשה שלך - המצוקה שלך ושל הילדה עכשיו היא מובנת, אבל מן הסתם לאחר מספר ימי הנקה לא היית אומרת באופן גורף שאין טעם בהנקה אם היו קשיים, לא? זה מה שקורה עכשיו ודרושה עוד מעט סבלנות.
אני מאמינה שעם תשומת הלב שלך לקשיי בתך תוכלי לעזור לה להסתגל לכל השינויים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגבי המקרה שלי ועצה בהתאם
ברקת19/09/2010היי,
מה שאת מתארת זה בדיוק ההתנהגות שהיתה לילדה שלי ...
אז כדי לעדכן אותך - אני לא יכולתי לראות את הילדה שלי מתפרקת לי ככה מול העיניים ולהמתין עד אחרי החגים עם ההחלטה ולכן החזרתי אותה ללגן הפרטי בו היתה ואני רוצה להגיד שהילדה חזרה לעצמה!!! בבוקר היא הולכת לגן ללא בכי, לגננות והילדים שהיא מכירה עד השעה 4 וחוזרת הביתה עם חיוך כמו בעבר.
אני חושבת שאם בגן הקודם של הילדה שלך יש עדיין ילדים בגילה ולגננת יש תכנים מתאימים לגיל (במקרה שלי לדעתי בגן הפרטי מלמדים תכנים ברמה גבוהה יותר מגן העירייה) - כדאי לך להחזיר אותה (זה לא אוניברסיטה בגיל הזה שהיא תפספס משהו כל כך חשוב בגן הנוכחי) וככה היא תתמודד רק עם הקושי של האחות החדשה - ילד בגיל 3 לא צריך להתמודד עם 3 מעברים קשים כאלה במקביל !!!
בהצלחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)