התמודדות ילד עם גירושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות ילד עם גירושים
    יולי
    07/09/2010

שלום, אשמח מאוד לעזרה.
    אנו לא חיים יחד כ-5 חודשים. הילד בן כמעט שנתיים והפרוד מתעקש שישאר לישון אצלו. אני חושבת שכרגע זה עדיין מוקדם מדי והילד לא מוכן לזה. הילד מאוד אוהב את המקום שלו, קשור לחפצים שלו ולמיטה שלו. אני מרגישה שלטרטר את הילד בנסיעות ולהשאיר אותו לישון אצלו זה פשוט לפגוע ביציבות שלו. הפרוד מאיים שבמידה ולא אסכים, יפנה לעו"ס שתאשר. האם באמת מומלץ לילד כל כך קטן לישון מחוץ לביתו המוכר? האם ניתן לילד כל כך קטן לעשות הבחנה פסיכולוגית? האם ידוע לכם אם בית משפט יכול להורות על בדיקה כזאת? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות ילד עם גירושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות ילד עם גירושין

סמדר ריינר
    07/09/2010

שלום יולי,
    אין תשובה חד משמעית על השאלה שלך ובעיקרון - כל מקרה לגופו. בדרך כלל נהוג לא לכלול לינה אצל ההורה שאינו משמורן לילד מתחת לגיל שנתיים - שלוש. כלומר ייתכן בהחלט שבית משפט יחליט שבגיל שנתיים זה בסדר שהוא יישן אצל אבא שלו וייתכן שלא, תלוי בכל מיני גורמים וביניהם המלצת העו"ס.
    בית משפט יכול להורות על בדיקה פסיכולוגית לילד במקרה של סכסוך גירושין, לא בטוח שבמקרה הזה זה רלוונטי, ייתכן שחוות הדעת של העו"ס תספיק. בכל מקרה ביגל הזה לא עושים בדיקה פסיכודיאגנוסטית כי זה לא מתאים אבל ייתכן למשל שפסיכולוג יראיין אתכם ויצפה בכם יחד עם הילד או משהו כזה.
    בכל אופן מאוד מומלץ לכם להגיע לפשרה ולהסכמות ביניכם, לפני שזה מגיע לבית משפט.
    למשל אולי להאריך בהדרגה את משך השהות הרצופה שלו אצל אביו, ורק בהדרגה לעבור ללינה ולא בבת אחת, לתת לו חפצים שהוא אוהב מהבית כדי שירגיש יותר המשכיות וקביעות בכל זאת, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה ושאלה

יולי
    07/09/2010

מה קורה במידה ואני לא מסכימה? במידה ואני מהיכרות שלי עם הילד לא חושבת שזה נכון כרגע? האם אני יכולה לבקש מבית משפט לקבל חוות דעת פסיכולוג ילדים? מה הכוונה לסכסוך גירושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום יולי,
    ההסכמה ואי ההסכמה שלך נלקחת בחשבון בעת תהליך עריכת התסקיר לבית משפט על ידי העובדת הסוציאלית.
    אם בכל זאת בית משפט שקל את כל ההמלצות והדיעות ובכל זאת פסק בניגדו לדעתך, אני מניחה שיש לך אפשרות לערער באמצ עות עורך דין וכן לבקש חוות דעת ש אנשי מקצוע נוספים, אבל אלה הן כבר שאלות משפטיות שלא נוגעות פורום הזה וכדאי שתפני אותן לפורום המתאים.
    סכסוך גירושין הוא בין השאר כששני אנשים שמתגרשים לא מסכימים ביניהם על התנאים לגירושין, כמו שנדמה לי שקורה לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו