מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיתה איעלה07/09/2010
ביתי עלתה השנה לכיתה א. בגן חובה הגננת אמרה לי שהיא משחקת עם מגוון ילדים ולעיתים בוחרת לשחק לבדה. היא התחברה עם מספר ילדות מהגן שגם הזמינה לביתנו בשעות אחר הצהריים מידי פעם (בערך אחת לשבועיים). אחרי שעות הגן היה נראה לי שהיא די זקוקה לזמן המנוחה שלה בבית (רביצה מול הטלויזיה או שנת צהריים) ופגישה עם חברים אחה"צ נעשתה תמיד ביוזמתה (אני לא דחפתי אותה להגדיל את המינון..). השנה כאמור היא עלתה לכיתה א שם היא נמצאת עם כ-10 ילדים מהגן שלה אבל אף אחד מהם לא היה חבר קרוב שלה בגן. כשאני שואלת אותה עם מי היא בהפסקות היא עונה בשיויון נפש שהיא לבד כי אין לה חברים. יש לציין שיש לך אחות בבי"ס שמבקרת אותה בהפסקות וגם היא אמרה לי שהיא מסתובבת לבד או עם ילדה מכיתה ו שחונכת אותה. כשהיא חוזרת מב"ס היא מאוד עייפה וישנה שנת צהריים. אני כמובן כבר מדמינת את ילדתי בודדה. מה דעתך? האם הכל בראש שלי? אני צריכה לנסות לעזור לה אפילו שהיא לא מתלוננת? ואם כן אז איך?
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א
ליאת גרוס07/09/2010שלום יעלה.
נשמע שהיא בסדר. אם היתה חברותית שנה שעברה נראה כי היא רק צריכה את הזמן שלה כדי לחזור לעצמה. העובדה כי היא אינה מודאגת רק מחזקת הנחה זו.
תני לה זמן. לפחות חודש (אלא אם כן היא מביעה מצוקה קודם).
אל תלחיצי אותה כי אז עלולה לחשוב שמשהו איתה לא בסדר וסתם תילחץ, דבר שעלול להזיק.
תסמכי עליה, קחי נשימה עמוקה וחכי עוד קצת.
המעבר לא' קשה להורים יותר מאשר לילדים. זה בסדר. ברב המוחלט של המקרים הדברים מסתדרים מעצמם תוך זמן קצר
שנה טובה ובהצלחה בכיתה א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)