מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משעמם ליורד08/09/2010
אז ככה, הילד שלי בן 6, עברנו עכשיו לגור במושב והוא התחיל בית ספר. ילד מהמם חברותי, בכיתה הוא מוביל (כך אומרת המורה) אוהבים אותו וכו'. (גם חתיך, באמת כולם אומרים). העיניין הוא כזה -אין לו סבלנות, הוא משתעמם מאוד מהר במצבים משעממים. אני יסביר - הוא לא מצליח להעסיק את עצמו. אם אין חברים, טלויזה וכו' הוא מקבל עצבים ורוצה ללכת. ממש עד כדי להעיף לי סטירה. נראה לי שיש לו איזו שהיא בעית קשב וריכוז. היינו באבחון לקראת קבלה לבית ספר פרטי ואמרו שהוא מאוד חכם אבל לא מצליח לבוא לידי ביטוי בגלל שהוא לא מרוכז. בכיתה המורה אומרת שהוא בסדר, שיעורים הוא מכין, הוא ממושמע בסך הכל. יש לי גם תחושה שיש לו קצת בעיה תחושתית - באמבטיה מים פושרים מרגישים לו מאוד חמים, כשהוא אוכל הוא מאוד מתלכלך מסביב לפה וזה לא מפריע לו. בקיצור הדבר שהכי מפריע לי זה שאם בבית משעמם הוא "קודח" בואו נלך, אם הולכים ומשעמם לו הוא "קודח" בואו נחזור. מין תחושה שאם לא "מבדרים" אותו הוא לא מוצא את עצמו מנדנד, אני מתרגזת.... הוא מתרגז.... ויש פיצוץ. מה עושים? נזכיר שלגילי יש אחות שגדולה ממנו ב-11 חודשים. עם עיניינים משלה לפעם אחרת. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משעמם לי
סמדר ריינר08/09/2010שלום ורד,
אם יש בעיית ריכוז, צריך לאבחן אותה עד הסוף ולטפל בה. ייתכן שתחושת השיעמום קשורה לזה. עם זאת אין לאפשר מצב, עם הפרעת קשב או בלעדיה שהוא מנהל אותך ואת העולם, עד כדי החטפת סטירה. אם משעמם לו - אז שישתעמם. אסור לך לקבל התנהגות כזו ויש להגיב עליה בנחרצות ותקיפות, וכמובן לא להענות לה, כלומר לא להתחיל ללכת ולחזור ולפי ההוראות שלו, בשום פנים ואופן, וכאן חייבים להיות מאוד עיקביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)