לכ' סמדר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לכ' סמדר
    אוקסנה
    08/09/2010

שלום. יש לי בעיה לשים גבולות לילד. יש לי הרגשה שבעיה היא ביקר בי ולא בילד. ילד יודע שאני מוותר מהר. אבל אני לא יודעת לא לוותר, כי אני מפחדת שאני ירגיש שלא נותנת לילד חופש ושילד לא הסתכל עלי. ומצד שני אני מרגישה שילד מתחיל לנצל את מקום חלש שלי ומצליח בגדול. הוא ילד מקסים. אנחנו שנינו פשוט משוגעים אחד על שני. יש בנינו כימיה לא רגילה. מרחק בנינו עושה לנו לא טוב (ביקר בי). יש רגעים שילד "אין עליו", ויש רגעים שהוא לא מוכן לקבל "אסור"! איך לאט ובעדינות לשים גבולות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות

סמדר ריינר
    08/09/2010

שלום אוקסנה,
    ייתכן שיש מקום שתיפני להדרכת הורים יותר מפורטת. בקיצור אני יכולה להגיד לך שקודם כל צריך להחליט מראש על מה את מוותרת ועל מה לא. יש דברים שזה בסדר לוותר, הם לא כל כך קריטיים. הדברים שחשוב לא לוותר בהם - למשל שעות שינה, בטיחות בכביש וכו' - שם צריך להיות מאוד עיקביים, כי אם את מוותרת שם לפעמים ולפעמים לא הילד כל הזמן יודע שאם הוא יתעקש יש סיכוי שתוותרי ולכן הוא לא לומד מתי כן ומתי לא.
    גם חשוב שתלמדי שהילד אוהב אותך בכל מקרה ואסור לך לוותר כדי למצוא חן בעיניו, וגם אם הוא נורא בוכה זה לא אומר שמה שאת עושה הוא לא לטובתו.
    חשוב מאוד שיהיו לך חיי חברה משלך, תחביבים ועיסוקים. הילד הוא לא חבר שלך, ומאוד לא טוב שכל העולם שלך הוא רק סביבו. זה נותן לו יותר מדי כוח עלייך וזה לא בריא גם עבורו .ילד הוא ילד והוא לא חבר של מבוגרים.
    כדאי שיהיו לך עוד עיסוקים חוץ ממנו, וכך את גם תוכלי לאפשר לו עיסוקים חוץ ממך, הוא חייב להתחבר עם ילדים בגילו, והוא לא יעשה את זה אם אמא תהיה החברה היחידה שלו, או אפילו חברה בכלל. אמא זו אמא ולא חברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו