גמילה מחיתולים אצל תאומים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים אצל תאומים
    יולי
    09/09/2010

התאומים שלי בני שנתיים הראו סימני מוכנות לגמילה מחיתולים. קנינו סירים לפני כשבועיים, וביום הראשון שניהם עשו פיפי בסיר וזכו לעידוד. מאז אין הרבה התקדמות אך הבן נוהג לגעת בצואה שלו (שבחיתול) ולמרוח אותה על ידיו והבת נוהגת להתפשט ולעשות קאקי בכל מיני מקומות בבית. האם הם באמת בשלים לגמילה? אני בעיקר מוטרדת ממריחת הצואה וחושבת שהיא נובעת מרצון לתשומת לב/קנאה. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מריחת צואה

ליאת גרוס
    12/09/2010

שלום יולי
    נשמע לי שהם אכן מוכנים לגמילה אך זקוקים להתלהבות וגבולות ברורים.
    קקי אינו מגעיל אותם. הם נפעמים מהקסם הזה שיוצא מהגוף שלהם. הם סקרנים לבדוק אותו מקרוב. הם מתלהבים מהצלחתם.
    כדאי להתלהב יחד איתם. לא לאמר להם שזה איכס. זה באמת מנגנון מופלא אם זה אצל ילדים אחרים וקורה רחוק מאיתנו....
    אך לצד ההתלהבות והתשואות על ההצלחה חשוב להסביר מה מותר ומה אסור. מותר לשפוך לשירותים ולהוריד את המים. מותר להסתכל. אסור לגעת.
    מותר לעשות קקי בסיר. מותר בשירותים. אפשר להעביר את הסיר לכל מקום שמתחשק. אסור לעשות על הריצפה.
    הדגישי את מה שמותר ולא רק את מה שאסור. כך את נותנת להם אלטרנטיבה ומשאירה להם את ההתלהבות. במקביל - מה שאסור אסור...

נב - אל תשווי בינהם. אל תסבירי לאחד דרך הצלחות התאום השני. כל אחד שישב מתי שיש לו ולא מתי שהשני יושב. על תדברי איתם בלשון רבים. אם בא לך אפילו תתמקדי באחד ורק כשהדברים זורמים תתחילי עם השני. אין כאן מקום להשוואה או תחרות. תיזהרי..

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו