התמודדות עם ילדה בת 2.9

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם ילדה בת 2.9
    שרית
    11/09/2010

שלום
    יש לי ילדה מקסימה בת 2.9. לאחרונה עברנו דירה לעיר אחרת וכמובן גן חדש. למרות זאת הקושי שאני נתקלת בו החל גם לפני כן. היא בדרך כלל לא מבצעת את מה שאני מבקשת ממנה בפעם הראשונה וגם לא בפעם השלישית. לנעול נעלים, להיכנס למקלחת, לעמוד במקלחת ולא לשבת, להסתרק, לצחצח שיניים, להתלבש, להחליף חיתול. כמעט תמיד אני צריכה להגיד לה כמה פעמים ואח"כ לשאול אותה אם היא רוצה לבד או שאני אעשה בכח? אם אני מרימה את הקול היא אומרת לא ומרביצה לי. מה לעשות, מה אני לא עושה נכון. בדרך כלל אני מדברת איתה בנועם ובטוב ואני משיקעה בה המון זמן איכות. למה היא עושה דווקא? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 2.9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 2.9

סמדר ריינר
    11/09/2010

שלום שרית,
    תראי לא תמיד ילדים עושים הכל מייד. מעברים לשינה לרחצה לקימה מהיטה, ליציאה החוצה וכו' דורשים פרידה מהמצב הקודם והתרגלות.
    ילדים בגיל הזה הם לא חיילים בצבא והציפייה שאיך שנגיד להם הם מייד יבצעו היא לא תמיד כל כך מותאמת.
    אולי גם לך יש ציפייה שאם את עושה את כל תפקדייך האימהיים על הצד הטוב ביותר ומשקיע הרבה כל כך הרבה היא חייבת תמיד להיות ילדה נוחה ולעשות דברים מייד, אחרת זה כפיות טובה מצידה או אמר עלייך שאת אמא לא טובה, וגם זה לא נכון.
    כל פעם שאת רוצה להכין אותה למעבר בתוך היום יש לעשות זאת בהדרגה ובסבלנות, ובלי כעס. אז היא תעשה בפעם השלישית או הרביעית, או תעשה בקצב שלה, אז מה?
    גם לא רצוי להרים עליה את הקול, זה מבהיל אותה ולא מקדם אתכן.
    אם את רוצה להיות סמכותית זה לא דרך הרמת קול אלא דרך טון החלטי וברור, והרבה עיקביות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו