בני בן ה-5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן ה-5
    אתי
    12/09/2010

שלום,
    בני בכורי הוא ילד מפונק ומאוד חכם, אח לתינוקת בת שנה וחודשיים.
    הוא כל הזמן היה ילד שובב עם התקפי זעם, פעם הוא היה גם זורק חפצים, מכה את עצמו.
    בזמן האחרון זה יותר התגבר ונהיה גם ילד מאוד חוצפן שמקלל ואומר מילים לא יפות, וכרגיל עם התקפי זעם.
    אנחנו כל הזמן עובדים איתו על עונשים, למשל להישאר בבית ולא ללכת לטייל, לא הולכים לסבתא והוא אוהב מאוד מאוד להיות שם.
    את אחותו הוא מאוד מאוד אוהב ושהוא עצבני היחידה שיכולה להרגיע אותו זו רק היא.
    הוא מקבל תשומת לב מכולם,
    אני כבר לא יודעת מה לעשות איתו, התייאשתי....
    מה את מציעה לי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה-5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5

סמדר ריינר
    12/09/2010

שלום אתי,
    ההיפך של פינוק הוא לא עונשים. צריך להפסיק לפנק וגם להפסיק להעניש. עונשים לא עוזרים, הם רק משפילים את הילד.
    כדי להיות סמכותיים ולהציב גבולות צריך קודם כל להחליט על סדרי עדיפיות - על מה נאבקים ועל מה לא. משה שחשוב - צריך להיות מאוד עיקביים בנוגע אליו, ולא ליצור מצב שלפעמים כשאין כוח אז מוותרים ואז הוא יודע שאם הוא יתעקש יוותרו לו ותצטרכו להתחיל הכל מהתחלה.
    דבר שני, כשמציבים גבול זה לא עם עונש אלא עם אמירה בטון תקיף ברור וקצר. בלי הסברים בלי התחננויות ונאומים ארוכים. אלא : אסור וזהו , או: "אני לא מרשה". בטון תקיף והחלטי. אם הוא משתמש בידיים והמילים שלכם לא עוזרות, צריך להפסיק את האלימות באופן פיזי ומייד, על ידי כך שאתם נעמדים מאחוריו, מחבקים אותו "חיבוק דב" ומחזיקים את הידיים שלו בהצלבה עד שהוא נרגע.
    כמו כן חשוב לא לפנק אותו. אני לא יודעת למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים שאתם מפנקים אותו, אבל אם לדעתכם זה מזיק פשוט על תעשו את זה.
    אם אתם עדיין לא מצליחים, פנו להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אתי
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו